Eelista Eestimaist! Pidupäeva laua katab kodumaine toit

uudised.ee

Juba sel nädalal tähistab Eesti oma sünnipäeva, masti tõmmatakse sinimustvalge ja kodused peolauad kattuvad hea ja paremaga. Pered saavad kokku, mõeldakse meie Vabariigile ja iseseisvusele, kuulatakse presidendi kõnet ning peetakse sõbralikult aru. Meeleolu on pidulik ning traditsioone järgides võiks vastav olla ka toidulaud, kust leiab nii kohalikku sööki kui jooki

1. Korralikul pidulaual võiks alati olla esindatud üks kalatoode ning Vabariigi aastapäeval sobib selleks suurepäraselt Kapten Granti räimefileerullid äädikas ja sinepikastmes. Tegemist on tõeliselt särtsakate ampsudega, mis on Eestimaised ja valmistatud kohalikust toorainest. Rohkem tooteid ja põnevaid retsepte leiad kaptengrant.ee e-poest.

2. Kas mäletad veel lapsepõlves vanaema juures söödud singivõileibasid? Nooruspõlve maitsed aitab lauale tuua Vorstiabi, mille letist leiad just need singid-vorstid, mis valmivad taluköökides ja suitsuahjudes. Vorstiabi pakub parimaid kodumaiseid lihatooteid väikestelt pereettevõtetelt, võrratuid koduseid hoidiseid ja suppe, lisaks tuttava maitsega kaljad, õlled ja limonaadid! Vorstiabi ootab külalisi Nõmme ja Balti jaama turul, Pirita keskuses ja Peetris Vägeva teel! Vaata täpseid asukohti Vorstiabi Facebookist.

3. Eestlane on juustusõber ning viimane on esindatud ka ühel korralikul söögilaual. Inimestele, kes hindavad kerget maitseelamust, sobib suurepäraselt suupisteks või võileivale Epiima Bresto light juust, kus on kõigest 15% rasva. Tegemist on kauavalminud itaaliapärase kõva juustuga, mille valmimisele on kaasa aidanud andekad Epiima juustumeistrid. Pikantse aroomiga parajalt küps juust maitseb imehästi lihtsa snäkina puuviljade või hea joogi kõrvale või annab viimase lihvi koduköögis valmistatud roogadele.

4. Tihti on juttu korralikust hommiku-, lõuna- ja õhtusöögist, kuid palju vähem pööratakse tähelepanu korralikule vahepalale. Heaks alternatiiviks saiakesele on Alma Vita+ laktoosivabad jogurtijoogid, mis valmivad puhtast kodumaisest piimast ning on rikastatud 20 miljardi elusa L. rhamonosus GG piimhappebakteri, D- ja B12-vitamiinidega. Hallil ajal on D-vitamiini piisav kogus kehas ülioluline, sest aitab kaasa immuunsüsteemi normaalsele talitlusele. B12 vitamiin vähendab omakorda väsimust ja kurnatust. Alma Vita+ jogurtijoogid on tõeline vitamiinirikas turgutus tervele kehale ja meelele.

5. Kui leib on laual, siis on pere söönud! Küll aga soovime me kõik oma lähedastele pakkuda midagi enamat kui vaid täiskõhutunnet – see on rõõm ja nauding kodumaisest toodangust! Muhu Pagarid ajavad igapäevaselt ahjud kuumaks, et pakkuda oma klientidele hõrku ja maitsvat Muhu leiba, värsket haputaigna sepikut ja teisi maitsvaid küpsetisi. Muhu Pagari tooteid leiab lisaks pagaritöökodadele veel Selveritest (Merimetsa, Kakumäe, Kadaka, Tondi, Järve, Torupilli, Pirita, Viimsi) ja Solarise toidupoest. Tutvu esinduste asukohtade ja toodetega täpsemalt kodulehelt.

6. Iga korraliku peolaua lõppakord kuulub koogile! Šokolaad on aga alati olnud see maius, millele on raske „ei“ öelda. Kui need kaks asja kokku panna, saame isuäratav šokolaadikoogi, mis paneb ka mitte kõige suuremate magusasõprade suud vett jooksma. Reval Kondiitri vegan šokolaadi vaarikatorti saavad süümepiinadeta süüa kõik. Šokolaad ja vaarikad moodustavad tõeliselt nauditava sümbioosi luues tasakaalu ja soovi säärast elamust veelkord kogeda.

7. Vesi on elu alus ja veel parem kui on tegemist mineraalveega. Värska Originaal on number üks looduslik mineraalvesi Eestis. Rohelise lehega märgistatud liitrised pudelid sisaldavad 20% taaskasutatud plasti ehk rPET-materjali. Eelista eestimaist, eelista ehtsat ja esimest looduslikku mineraalvett Värska Originaal. Tutvu täpse tootevalikuga Värska vee kodulehelt.

Tervele kehale ja heale enesetundele aitab kaasa kodumaine toodang. Ehe ja eestimaine toit on kohustuslik meie Vabariigi sünnipäeval, kuid veelgi enam – kohalik toit võiks au sees olla igapäevaselt. Sel lihtsal viisil saame toetada kohalikku toidukultuuri ning pärandada seesuguseid väärtuseid veel põlvest põlvegi.

Kommentaarid puuduvad