Selleks, et oma koduses kindluses oleks ka soe – vali targad soojuslahendused!

uudised.ee

Oma kodu ehitades tahame me parimat, sest tegemist on ju meie kindlusega pikkadeks aastateks. Väike samm, mida astuda, kuid mille eest olla hiljem tänulik aastakümneid, on maja soojustamine. See tuleks aga usalda vaid oma ala professionaalide hoolde ning parimale võimalikule kvaliteedile, mis turul saadaval on.

Kui soojus- ja heli isolatsioon, tuleohutus, kerge paigaldus ning looduslikkus on märksõnad, mis sind kõnetasid, siis oled omale leidnud juba sobiva soojuslahenduse.

Knauf Insulation tõi Eestis turule uue kõige keskkonnasõbralikuma ja kõrge soojusisoleerivusega klaaskiududest mineraalvilla Naturboard A++, mis on mõeldud kasutamiseks soojus - ja heliisolatsioonina ventileeritava fassaadiga seinakonstruktsioonides, kihilistes seintes, kerghallides ning kortermajade rekonstrueerimisel.

Miks usaldada Knauf Insulationi?

Knauf Insulation on perefirma, mis on ehitusvaldkonnas tegutsenud juba üle 70 aasta, et kliendid saaksid ehitustöödel kasutada ainult järeleproovitud, kvaliteetseid ja ohutuid materjale.

Tegemist on ülemaailmse liidriga isolatsioonimaterjalide tootmisel, kel on üle 40 aasta kogemust. Knauf Insulationi on üks kiiremini kasvavaid ja enim tunnustatud brände maailma isolatsioonimaterjalide tootjate seas.

Seega ei ole Knauf Insulationi ECOSE® tehnoloogiaga valmistatud mineraalvilltooted sellised nagu teised juba teada-tuntud soojustusmaterjalid. ECOSE kasutab uuenduslikku formaldehüüdi vaba sideaine tehnoloogiat ja erinevalt muudest naftakeemiapõhistest soojustustoodetest, põhineb see kiiresti taastuval toorainel.

Mineraalvill Naturboard A++ on uus välisseinte, katuslagede soojustamiseks mõeldud elastne, tiheda struktuuriga ja tulekindel mineraalvill.

Riia maantee 7 Viljandis on esimene objekt Eestis, mille ehitamisel kasutatakse Knauf Insulationi uut fassaadivilla. „Naturboard A++ on väga elastne ja tiheda struktuuriga, mistõttu on seda mineraalvilla väga hea paigaldada. Naturboard A++ plaadi nurgad ega ääred ei murene nagu mõnedel teistel villadel. Töömehed kiidavad villa kasutajasõbralikkust: kui mõne teise tootja mineraalvilla paigaldades kiheled üle keha, siis Knauf Insulationi tooteid paigaldades ei juhtu ka siis midagi, kui villapaneelist palja käega haarad. Kanuf Insulationi teiste mineraalvillatoodetega oleme varem soojustanud mõned korterelamud ja jäime väga rahule. Villa tehnilised ja ehituslikud näitajad on samuti väga head, nii et ühtegi halba sõna ei oska küll öelda,” sõnab terviklikult rekonstrueeritava korterelamu objektijuht Marger Krumm Balti Vara Fassaadid OÜ-st.

Vill, mis parandab ka ruumiõhu kvaliteeti

Uudne mineraalvill on valmistatud loodusest ammutatud ja ümbertöödeldud toormaterjalidest, mille looduslikel koostisosadel põhinevad kiud on ühendatud biotehnoloogia abil.

ECOSE® Technology tehnoloogiaga valmistatud mineraalvill on loomulikku pruuni värvi ja selle tootmisel ei kasutata ohtlikke keemilisi ühendeid: formaldehüüde, naftat, fenoole, akrülaate, kunstlikke värvaineid ega pleegiteid. Erinevalt tavapärasest mineraalvillast parandab see ruumiõhu kvaliteeti.

„Knauf Insulationi mineraalvillad on kõrgeima tuleohutusklassiga A1, mis kaitseb ja takistab tule levikut. Välistingimustes fassaadi soojustamisel oleks oluline, et mineraalvill on vetthülgav. Odavamatel analoogidel pole sageli täidetud madalad lühiajalise ja pikaajalise veeimavuse nõuded. Ootamatu vihmasaju korral on aga oluline, et mineraalvill ei märguks. Lisaks laseb vill läbi veeauru, mis on väga oluline omadus, et niiskus ei jääks villa sisse ega ajaks maja hallitama. Peale selle on villa eeliseks selle väga hea kujupüsivusklass T4, mis teeb paigalduse mugavaks ja kiireks, sest vill ei pudene, rebene ega lagune ei lõigates ega paigaldades,“ kirjeldab Knauf Insulationi Eesti müügijuht Marek Anier. Ta lisab, et Knauf Insulationi uut villa hindavad lisaks ehitajatele kõrgelt ka moodul- ja palkmajade valmistajad, kuna see tolmab kordades vähem kui endised ning mitmete teiste tootjate klaasvillad.

Villa eelised on ka väga head soojusisolatsiooni- ja heliomadused ning suur mahutihedus. Naturboard A++ on mõeldud kasutamiseks kõikjal välisseintes, põrandates, kaldkatustes ja katustes. Villa soojusjuhtivustegur λD on 0,033 W/mK.

Materjali võib kasutada ka horisontaal- ja vertikaalkonstruktsioonides soojus- ning heliisolatsioonina, mis on paigaldatud korrustevaheliste vahelagede talade vahele. Knauf Insulationil on standarditele ISO 9001:2008, EN ISO 14001:2004 ja OHSAS 18001:2007 vastavad ühtse kvaliteedihalduse sertifikaadid.

Kommentaarid puuduvad