Tervist aitavad hoida kvaliteetsed respiraatorid ja kätepuhastusjaamad

uudised.ee

Käte desinfitseerimisvahend leiutati eelmise sajandi kuuekümnendatel ja respiraatorid veel palju varem. Esialgu loodi need mõistagi vaid meditsiinitöötajate vajadusi silmas pidades. Paljude aastakümnete jooksul, aga eriti just viimase paari aastaga, on mõlemast saanud argine tarbekaup. Miski, mida igaüks meist käekotis kaasas kannab ning mis on käepärast ka avalikus ruumis ja teenindusasutustes.

Paraku, nii nagu kõige muuga, tasub ka isikukaitsevahendeid ning desinfitseerimisvahendeid ostes pöörata suurt tähelepanu nende kvaliteedile. Kehvad tooted ei pruugi mitte ainult oma eesmärki täitmata jätta, vaid võivad endast koguni lisaohtu kujutada. Sinna juurde veel tuulde loobitud raha...

Respiraatori puhul on üks kahest olulisest aspektist materjali hingavus. Parim on leida respiraator, mis on ühtaegu nii hea hingatavusega kui ka heade filtreerimise omadustega. Tavainimene tänavalt vahest kohe hoobilt ei teagi, milliseid numbreid jälgida. Hästi lühidalt öeldes mida lähemal on hingatavuse/filtreerimisvõime näitaja sajale protsendile, seda parem. Veel tänagi on kaubanduses müügil aga maske, mille filtreerimisvõime on ümmargune null ja hingatavus vaevu 20%. Niisuguse näomaski kandmise perspektiivikust (või õigemini perspektiivi puudumist) võib igaüks ise aimata.

Vastukaaluks kehvale näitele võib tuua naaberriigis Soomes toodetud JedX Medcare respiraatorid, mida hõlpsasti kodumaaltki osta saab. Need filtreerivad ei rohkem ega vähem kui 100% viirustest, bakteritest ning peentolmu osakestest. Hingatavus on neil napilt nii hea kui sellise toote puhul üldse olla saab. Kiitusega ei saa seega isegi parima tahtmise juures kitsi olla, sest tegemist on maailmas ühe parima respiraatoriga. Viimasest annab tunnistust ka asjaolu, et just need respiraatorid on kasutusel rohkem kui sajas haiglas ja meditsiiniasutuses mitmes eri riigis. Kuni 8-tunnise kandmisajaga ühekordne näomask on teiste omasuguste seas kahtlemata kvaliteedi etalon.

Nagu esimeses lõigus mainitud, siis käte desinfitseerimisvahend on teine toode, mida täna pea igal sammul kasutame. Sugugi mitte kõik neist pole tõhususelt ega kasutusmugavuselt võrdsed. Jätame siin korra hoopis kõrvale pisikeste desinfitseerimis-pudelikeste ja -potsikutega jahmerdamise. Seda seetõttu, et palju sagedamini kui käekotist selle väikese pudeli järele, sirutame käe välja poes või töökohal seisva desinfitseerimisjaama alla. Neid aparaate on praeguseks õnneks hästi mugavalt üsna igal sammul. Erinevate pindade katsumist tuleb ikka ette, nii et kohas, kus käte pesemise võimalus ebamugavalt kaugele jääb, on kiire võimalus käed ikkagi puhtaks saada väga oluline. Kontaktivabadus pole selles asjas sugugi vähetähtis aspekt.

Desinfitseerimisjaam on vast miski, mida keegi meist enam oluliselt tähele ei pane. Kui see just silmapaistvalt esinduslik ja elegantne välja ei näe. Need omadused on efektiivsuse kõrval muidugi teisejärgulised, ent õnneks ei välista üks sugugi teist. Näiteks Cleanyfect desinfitseerimisjaamad on võrdselt hästi läbimõeldud nii praktilisuse kui väljanägemise perspektiivist. Võimekuse poolest (kuni 10 000 doosi) sobib see ka väga paljude kasutajatega ruumi. Esteetilise välimuse tõttu võiks vaata et hoopis sisustuselemendiks pidada. Ent kasutusmugavust lisavad nüansid, näiteks nagu liikumise peale aktiveeruv LED tuli vahendi täpsemaks doseerimiseks, ilmestavad veelkord masina praktilisust.

Täpselt nagu respiraatorite puhul, tasub ka desinfitseerimisjaamade valikul lähtuda niisiis eeskätt kvaliteedist. Läbimõeldud toode ei tähenda ilmtingimata märkimisväärselt suuremat hinda. Nigelate näitajatega isikukaitsevahendite kasuks otsustades teete aga selge valiku oma tervise ja rahakoti kahjuks.

Ettevõtted: kui soovite tellida hulgi (kast: 500 või 1000 tk), soovite hakata järelmüüjaks või teil on lisaküsimusi – palun kirjutage: [email protected]

Vaata lisainfot Designonline kodulehelt!

Kommentaarid puuduvad