Millised on enamlevinud müüdid spordipanustamise kohta?

Spordipanustamise ja -ennustamise ajalugu ulatub Rooma Impeeriumisse, kus panustati gladiaatorite võitlustele ja erinevatele spordiga seotud sündmustele. Selle olemus ei ole aga üldse muutunud: see on spordimängu, -võistluse vms tulemuse ennustamine ja sellele tulemusele raha panustamine. Küll aga on aastate jooksul välja kujunenud palju müüte spordipanustamise kohta. Järgnevalt räägime nendest müütidest ja lükkame need ümber. 

Online panustamine ei ole turvaline

See on väga levinud müüt, mis ei vasta tõele. Eestis reguleeritakse spordipanuste teenusepakkujate tegevusi ning antakse välja litsentsid, mis tõestavad teenusepakkuja usaldusväärsust. Litsentsinumber peab olema kodulehel välja toodud. Lisaks sõlmivad spordipanuste teenusepakkujad koostöölepinguid spordiürituste korraldajatega, näiteks Olybet on NHL-i ametlik spordipanuste partner.

Kihlveokontorid mõjutavad võistluste tulemusi

Väga levinud müüt, mis on sisuliselt vandenõuteooria, et kihlveokontorid üle maailma on liitunud, et manipuleerida igat mängu ja võistlust, et tavapanustajad ei saaks võita. Muidugi, kui sinu lemmik jalgpalliklubi kaotab nõrgemale vastasele, võib jääda mulje, et mäng oli võltsitud, kuid see ei ole nii. 

Kihlveokontorid teenivad kasumit niikuinii, vahet ei ole kes võidab. Nende huvi on hoopis panuste summade suurendamine.

Spordipanustamine on õnnemäng

Kindlasti ei ole spordipanustamine õnnemäng, vaid taktikalised, läbimõeldud tegevused. Valitud koefitsiendid, boonused, spordivõistlused, millele panustatakse ja kihlveo meetodid - kõik see mõjutab võiduvõimalust. Õnn mängib selles kõige väiksemat rolli.

Sa ei saa panustada riskivabalt 

Muidugi on paljudes hasartmängudes olemas risk raha kaotada, kuid on olemas ka viise, kuidas seda teha ilma riski võtmata. Riskide vältimiseks on võimalik kasutada erinevaid boonuseid, freebet’e, koefitsendi võimendeid jms. Samuti tuleb alati hinnata oma rahalist seisu ja panustada selline summa, mille kaotamine ei too väga negatiivseid tagajärgi.

Spordipanustamine ei ole kasumlik

Spordipanustamises on alati risk raha kaotada, kuid sama suur on ka võimalus raha teenida. Kui panustad spordialale, mida tunned hästi, oled selgeks saanud meetodid ja taktikad,  on suur võimalus teenida sellega korraliku kasumit.

Professionaalsed panustajad teevad alati õigeid panuseid

Jah, proffidel on rohkem kogemusi ja teadmisi spordialade ja panustamise kohta, kuid ka nemad võivad teha valeennustusi. Tegelikkuses ei tea ka nemad, mis juhtub tulevikus ja milline tiim või võistleja võidavad. Nad on inimesed, kes võivad samamoodi hinnata olukordi valesti või teha vigu.

Fännid on head panustajad

Spordipanustamise puhul põhinevad võiduvõimalused peamiselt meetoditel ja otsustel, mitte armastusel spordi või konkreetse võistluse vastu. Panustamise edu sõltub suuresti teadmistest toimivatest meetoditest ja turgudest. Fänniks olemisest ei piisa ja see ei anna eelist mittefännide ees. Lisaks on fännide panustamised tihti peale kallutatud lemmiku tiimi või võistleja poole, st. nad ei pruugi hinnata reaalselt olukorda.

Võidu korral blokeerib või piirab kihlveokontor sinu edasisi panuseid

Keegi ei taha raha kaotada, ka kihlveokontorid. Nad suudavad seda lühikest aega taluda, kuid kui see muutub normiks, püüavad nad oma kahjusid vähendada. Siiski ei saa kihlveokontorid kedagi keelata panustamisest ilma põhjuseta. Nad võivad teha taustauuringu või vaadata panused lähemalt üle, kuid kui panustaja ei peta ega panusta ebaeetiliselt, ei saa kihlveokontor kontot ilma kasutaja loata sulgeda.

Kommentaarid puuduvad