Naabrite müra jälle häirib? Vaata, kuidas oma kodu lihtsalt ja kiirelt helikindlaks muuta 

uudised.ee

Paljude kortermajade elanike üheks suurimaks probleemiks on tihtipeale nende naabrid - kas on kuulda nende toimetamisi läbi seinte või häirivad pidevad sammud pea kohalt. Oma kodus aga tahab igaüks nautida rahu ja vaikust ning kui naabritega sõbralikult kokkuleppele ei jõuta, on probleemile lahendust keeruline leida. Nüüd aga on Eesti ettevõte Homer tulnud turule Bulgaaria inseneride poolt leiutatud ja patenteeritud heliisolatsiooni lahendusega, mille paigaldamine on imelihtne ja kiire!

Homeri valikust leiab nii seina-, lae- kui ka põrandaplaate, millega hõlpsasti oma kodu helikindlaks muuta. Kuigi need plaadid on müügil olnud juba paar aastat, on nüüd leiutatud ka selline lahendus, mis võimaldab ülemise korruse sammumüra isoleerida altpoolt. Pane tähele, et see probleem on muidu püsinud aastaid lahendamata ja varem oli ainus variant ehitada ümber ülemise naabri põrand, ent uuenduslike MUTE paneelide abil on seda võimalik teha alumises korterist!

MUTE mürasummutussüsteemi paigaldamiseks on olemas ka spetsiaalsed videod ja nende paigaldamine on kiire ning lihtne.

Lahendusi on muidugi erinevaid, kuid pea kohalt kostuvat sammumüra saab eemaldada nii:

Paigalda lakke 63mm paksune C-mute laepaneel ja seintesse 33mm paksune mute seinapaneel. Paneelid kaetakse omakorda heliisolatsiooni membraaniga ja lüüakse üle akustilise ning eriti tiheda kipsplaadiga. Sellise lahenduse materjalide hind on umbes 60eur/m2+km.

Homeri puhul on ainus probleem ressursi puudus paigaldustööde jaoks ja reeglina on usaldusväärsed koostööpartnerid samuti ehitustöödega väga hõivatud. Õnneks on aga mürasummutavate paneelide paigaldus niivõrd lihtne, et sellega on võimalik ka iseseisvalt hakkama saada! 

Tutvu kvaliteetsete mürasummutavate paneelidega Homeri e-poes ja muuda oma kodu tõeliseks vaikuse paradiisiks!

Paneele toodab tuntud ettevõte Decibel, kes on saanud klientidelt ka suurepärast tagasisidet!

"Elasime koos abikaasaga neljatoalises korteris ja otsisime lahendust, kuidas meie kohal elavate naabrite pidevat heli summutada. Meie ülal elavad ema ja tütar karjuvad üksteise peale hiliste õhtutundideni, paugutavad ustega, viskavad asju põrandale, komistavad jne. Me proovisime leida lahendust: rääkisime nendega ja üürileandjaga, helistasime politseisse ja sotsiaalametnikele, aga tülid jätkusid ja me otsustasime oma korteri müüki panna. Siis avastasingi ma Decibeli ja võtsin nendega ühendust, et oma probleemile lahendust leida. Decibel tegi kaks meie tuba helikindlaks ja neist said meie vaikuse ja rahu oaasid! Ainus miinus tubade helikindlaks muutmise puhul oli see, et need jäid tiba väiksemaks. Naabrid meie kohal jätkavad oma kisa ja lärmiga, aga meie ei kuule neid enam. Need kaks helikindlat tuba hoiavad meid nii tänavamüra kui ka ülakorruse naabrite helide eest. Mitte midagi ei saa võrrelda magamistoaga, kus on täielik haudvaikus!" - Eduard, rahulolev klient

Kommentaarid puuduvad