Aastalõpp on peagi käes! Mida maitsvat panna peolauale?

uudised.ee

Uskumatu, aga tõsi - kohekohe ongi läbi aasta 2021, mis tähendab, et juba peagi saame hõiskete ja meeleoluka peo saatel vastu võtta järgmise. Et uuele aastale võidukalt vastu minna, tasuks peolaud katta hea ja paremaga. Õige aastavahetuse pidu hõlmab lisaks toredale seltskonnale ja uusaastalubaduste tegemisele suursugust pidusöömingut ning meie toomegi teieni suurepärased ideed, millega külalisi kostitada.

Enne suuremat pearooga võib õhtut alustada kergete snäkkidega. Klaasikese kihiseva kõrvale sobib ideaalse paarilisena juust! Bresto kauavalminud juustude valik E-Piimalt sobib ideaalselt nii pühade kui aastavahetuse puhul lauale panekuks. Sealt leiab erinevaid juustusid kas snäkkimiseks koos moosidega, riivituna võileiva katmiseks või miks mitte lihtsalt mõnusaks suupisteks koos puuviljadega või glögi kõrvale. Kui ka endiselt mõnele sõbrale või kolleegile kingitus tegemata on, miks mitte kaaluda Bresto juustuvalikut imekaunis kinkekarbis. Mugav ja mis peamine - maitsev!

Kui on soov saada ahjuliha, mis maitseb nagu vanaema tehtud, siis Vorstiabist just sellise saabki! Imemaitsev ahjuliha ei kõlba vaid ainult pühadeks, vaid sobib õhtusöögiks ka täitsa tavalisel argipäeval. Lihaga tulevad ühtlasi kaasa juhised, kuidas see kõige maitsvam saab. Vorstiabist leiab lisaks ka kõik mõnusad kastmed ja kapsad, hoidised ja krõmpsud kurgid-kõrvitsad, mis nagu kirss tordil mõnusa koduse toidu sinu lauale annavad!

Ei leidu vist ühtegi pühadelauda, millelt puuduks verivorst. Milline on aga üks tõeliselt hea verivorst? Verivorstilt ootad ikka, et ta oleks ehe ja kodune, just nagu mälestus helgest lapsepõlvest, kus vanaema jõulude ajal ahjust pannitäie vorstikesi välja tõmbas, peekonitükike vorsti kõrval särisemas. Vorstiabi verivorstid just sellised ongi! Ehtne mahetoodang, mis on mõnusalt maitsestatud ja ei vaja enda kõrvale isegi lisandeid. Kui aga siiski soovida verivorsti kõrvale mingit mõnusat vaheldust, sobivad selleks hästi näiteks erinevad moosid ja kastmed, aga miks mitte ka kimchi või pesto. Selleks, et jalavaeva kokku hoida, saab ka need kohe Vorstiabi letilt kaasa haarata!

Keda verivorst aga külmaks jätab, miks mitte proovida midagi eriti hõrku nagu näiteks kala? M.V.Wool Premium sari koosneb kahest tootest: külmsuitsu lõhe viilud 150g ja külmsuitsu forelli viilud 150g. Nende toodetega on võimalik muljet avaldada ka kõige nõudlikumale sööjale, kes hindab kõrget kvaliteeti, erilist maitset ja ideaalset tekstuuri.

Tooteid suitsutades kasutatakse erilist suitsuprogrammi, et iga kalaviil oleks rohkem suitsune äärtest ja vähem keskelt. Et tagada toote kõrge kvaliteet, soolab M.V.Wool Premium tooteid ainult kuivsoolamismeetodiga. Peale puistatud sool tõmbab fileest välja üleliigse vee, mis tagab toote ideaalse tekstuuri ja maitse. M.V.Wool Premium tooted on mõeldud tõelistele kalasõpradele, kellele meeldib süüa kala saiaga, mitte saia kalaga. See tähendab, et võrreldes teiste kalatoodetega on need viilud hoopis paksemad, pakkudes nii eriti suurepärast maitseelamust! 

Kui otsid külaliste kostitamiseks midagi tõeliselt head, tasuks piiluda Tartu Maavilja valikut. Aastavahetuse lauale juustude juurde sobib ideaalselt Joonase Naistemoos ning Joonase Must sinep

Must sinep sobib eelkõige nooremate juustude juurde ning ka koos loomaliha ja suitsuvorstiga. Pea üks kolmandik sellest sinepist moodustab eriline must küüslauk, mis on tuntud Korea köögist! 

Naistemoos seevastu on väga hea koos valgehallitusjuustu ja pardiga. See on valmistatud punase sõstra baasil - oma maitselt on see veidi hapukas ning ainult kergelt vürtsikas, seega sobib see hästi ka neile, kes muidu väga vürtsikat toitu ei armasta.  

Lisaks liha- ja juustukastmetele pakub Tartu Maavili aastavahetuse lauale ka eriti põnevat vahepala - Joonase kuninglik küüslauk! Selle valmistamisel on kasutatud terveid küüslaugu kobaraid, mis on pandud külma marinaadi sisse, kus need on olnud lausa kolm aastat, et pakkuda tõelist maitseelamust suurtele küüslaugusõpradele. 

Joonase kuninglik küüslauk on tõeliselt krõmps ja mõnus vahepala sinu pühadelaual!  

Kui klassikaline vahuvein või šampanja pole päris see, mida uue aasta vastuvõtmiseks juua tahaksid, siis miks mitte tähistada vana-aasta lõppu ning uue aasta algust Joonase rabarberisiirupist tehtud kihiseva joogiga! 

Selleks tuleb siirupile lisada vaid mullivett ja soovi korral veidi piparmünti ning värskendav ja imeline rabarberimull ongi valmis! 

Rohkem infot Tartu Maavilja toodete kohta leiad nende e-poest

Unustamatu 2021 väärib korralikku ärasaatmist, nii et millegi vähema kui imemaitsva ja küllusliku peolauaga leppida oleks lausa patt! Ülaltoodud ideed on heaks inspiratsiooniallikaks ja pakuvad vaheldust juba kulunud jõulumaitsetele. Hellita end ja saada aasta ära võimsa pauguga!

Kommentaarid puuduvad