Ennustusportaal: saate “Su nägu kõlab varsti tuttavalt” võidab Eleryn Tiit

Seitsmesed

Pühapäeval 15. detsembril aset leidva telesaate “Su nägu kõlab varsti tuttavalt” finaali võidab Betsafe’i analüütikute hinnangul 30% tõenäosusega laulja Eleryn Tiit.

Betsafe’i analüütiku Ivan Špoli sõnul on saate uue formaadi puhul kaks faktorit, mis võitja ennustamise varasemate hooaegadega võrreldes keerulisemaks muudavad. “Esiteks osalejate suhteline tundmatus. Vähem on taustainfot nende tugevuste ja nõrkuse ning ka vaatajate eelistuste kohta. Analüüs põhineb paljuski kohtunike tagasisidel ning osalejate aktiivsusel sotsiaalmeedias. Samuti mõjutab ka see, et finaalis on nelja osaleja asemel kaheksa,” ütles Špol.

Suurimaks näosaate võidupretendendiks on portaali hinnangul laulja Eleryn Tiit, kes kehastab finaalis Venemaa eurolaulikut Polina Gagarinat. Tema võidukoefitsiendiks on Betsafe’i analüütikud arvutanud 2,35, mis viitab laulja ligikaudu 30% võidutõenäosusele.

Teise koha saavutab ennustuste põhjal finaalsaates The Animali kehastav Norman Salumäe, kelle võidukoefitsiendiks on 4,00 ja –tõenäosuseks seega 17%. Kolmandale kohale tuleb napilt kõrgema koefitsiendiga 4,10 Marianne Leibur, kes parodeerib Vanessa Williamsit.

Neljandat ja viiendat kohta jagavad Karmo Nigula ja Madis Arro, kelle võidukoefitsiendiks on 6 ning –tõenäosuseks juba 11%. Järgmised positsioonid jagavad omavahel ära Tanel Laidna, Mihkel Tikerpalu ja Freddy Tomingas.

Analüütiku sõnul on puudub meelelahutussündmuste ennustuste tegemisel statistiline faktor või on selle mõju vähene. “Kui spordis kohtuvad kaks võistkonda, siis sealt joonistub välja muster. Näosaade meelelahutussündmusena juhtub sellise koosseisuga vaid korra ning lõpptulemuse hindamine protsentuaalselt on analüütikutele väljakutse,” ütles Špol, kuid sõnas, et valdava osa näosaate võitjatega on täppi pandud.

Telesaatele „Su nägu kõlab varsti tuttavalt“ panustamine ja reaalajas muutuvad koefitsiendid on üleval finaalsaate alguseni.

Betsafe on spordi suurtoetaja nii rahvusvahelisel tasandil kui ka lokaalselt tegevusriikides, toetades muuhulgas näiteks nii Ott Tänakut kui juba seitsmendat aastat järjest Eesti Jalgpalli Liitu.

Betsafe pakub suurt hulka esmaklassilist spordiennustust, online-pokkerit, mitmeid veebipõhiseid osavus- ja õnnemänge ning online-kasiinot turvalises ja lõbusas keskkonnas. Portaal pakub spordiennustust enam kui 4000 erinevas kanalis, sisaldades nii live-panustamise kui ka suurt hulka in-play panustamise võimalusi. Online-kasiino mängudest on saadaval muuhulgas nii blackjack ja rulett kui ka mänguautomaadid  ja video-pokker.

Kommentaarid puuduvad