Täna 30 aastat tagasi: aegade suurim kaklus spordiväljakutel Kanada – Nõukogude Liidu hokimatšil

Seitsmesed uudised

Täna 30 aastat tagasi ehk 4. jaanuaril 1987 puhkes Kanada - Nõukogude Liidu hokimatšil juunioride MM-il Tšehhoslovakkias Piestanys massikaklus, mida peetakse siiani üheks aegade suurimaks kismaks spordiväljakutel.

Toonane matš pidi otsustama kuldmedali saatuse. Pärast esimest 20 minutit juhtis Kanada 3:1 ning püsis graafikus, kuid teise perioodi keskel seisul 4:2 võttis lahing inetu pöörde.

NSVL-i ründaja Pavel Kostitškin sõitis sisse Theo Fleuryle, mehed hakkasid tõuklema ning lahti läks täielik põrgu.

Norra kohtunik Hans Rönning ei suutnud olukorda ohjeldada ning käskis areeni töötajatel tulesid vilgutada, lootes, et pimedas mehed teineteise tümitamise lõpetavad. Kulus siiski veel mitu minutit, enne kui rahu jää peale saabus. Rahvusvaheline Jäähokiliit (IIHF) otsustas mängu katki jätta ja mõlemad meeskonnad turniirilt diskvalifitseerida.

Kõik mängijad said esialgu 18-kuulise rahvusvahelise mängukeelu, mis hiljem siiski tühistati. Kulla viis turniirilt koju Soome, hõbeda Tšehhoslovakkia ja pronksi Rootsi, kes muidu juba medalikonkurentsist väljas oli, vahendab Delfi.

Foto: Youtube video screenshot

[embed]
class="advertising--side js-advertising js-side-advertising lazyload advertising--first">

Kommentaarid puuduvad