Eesti Olümpiakomitee toob PÖFF-ile spordifilmide programmi

Seitsmesed

Pimedate Ööde Filmifestivali (PÖFF) programmi rikastab juba viiendat aastat Eesti Olümpiakomitee spordifilmide programm, milles tänavu linastub Eesti filmi- ja spordisõpradele kokku 12 sporditeemalist linateost, vahendab BNS.

Seitse spordifilmi linastub PÖFF-i põhiprogrammis ning neli laste- ja noortefilmide festivali Just Film programmis, traditsiooniliselt toimuvad valitud spordifilmide seanssidel ka vestlusringid filmi autorite ja valdkonnaekspertidega.

PÖFF-i direktori Tiina Loki sõnul on spordifilmidel festivali programmis täita oluline roll. „Spordifilmidest on koostöös Eesti Olümpiakomiteega saanud PÖFF-i lahutamatu osa. Ka seekordse festivali eel laekus meie kontorisse huvilistelt arvukalt küsimusi, milliseid sporditeemalisi filme sellel aastal näha saab. See on meeldivaks kinnituseks, et PÖFF on oluline sündmus ka spordihuviliste seas ja spordifilme oodatakse nii spordi- kui ka filmisõprade seas. Loodan, et 21. PÖFF-i spordifilmide programm rõõmustab taaskord vaatajaid suurepäraste linateostega, mis pakuvad avastusi, üllatusi ja esitlevad spordi ja filmikunsti sügavust ning parimat kvaliteeti,“ rääkis ta.

Eesti Olümpiakomitee presidendi Urmas Sõõrumaa sõnul on visuaalne kunst väga kõnekas. „Kõik muutub inimese peas visuaalseks: nii sõnad, helid kui tihtipeale isegi unistused. Film on eriline kunstivorm, kus osa loomingu mõttest tuuaksegi vaatajani pildikeeles, ehkki sõnumi mõtestamine jäetakse vaatajale endale. Filmis eksisteerib alati teatav määramatus ja ennustamatus, nii nagu spordiski. Just see teebki spordi ja filmikunsti sarnaseks. On suur rõõm rikastada PÖFF-iga koostöös Eesti spordikultuuri. Kutsun kõiki filmi- ja spordisõpru kinno!“.

Kommentaarid puuduvad