BMX-rattakrossi King of Tallinn võitis leedulane

Seistmesed

Elamusspordikeskuses Spot of Tallinn peetud Balti mere riikide BMX-krossisõidu karikavõistluste King of Tallinn parim eliitklassirattur oli leedulane Gabrielius Pabijanskas. Pjedestaalile jõudsid ka Eesti poisid ja tüdrukud.

Pikakasvulisele Šiauliai ratturile Pabijanskasele on Harjumaal Rae vallas asuv krossirada läbi ja lõhki tuttav, sest eelmisel aastal oli ta siin esikoha napsanud Peetri mängudel.

„Läti ja Venemaa ratturid pakkusid tugevat konkurentsi, aga mul õnnestus kohe stardi järel tõusta liidriks ja head hoogu hoida finišini,” ütles 20-aastane Pabijanskas, kes alustas BMX-i harrastust juba nelja-aastasena.

Tasavägised sõidud Balti mere karikavõistlusel andsid Pabijanskasele kasuliku karastuse enne Šotimaal Glasgow’is peetavaid Euroopa meistrivõistlusi, kus leedulane ihkab jõuda finaali kaheksa parema hulka.

Eesti mehi eliitklassis ei osalenud, võõrustajate lippu hoidsid aga kõrgel meie noorsportlased. Juuni alguses Challenge-klassi maailmameistrivõistlustel Bakuus esimese eestlasena finaali jõudnud ja seal seitsmenda koha saanud Tartu Velo esindaja Sten Tristan Raid lõpetas 10-aastaste poiste põneva finišiheitluse kolmandana. Esikohakonkurentsi sekkusid ka tema klubikaaslased Ruudi Lumiste 9-aastaste ja Tõnis Mugra 12-aastaste poiste seas, mõlemad vandusid võitjale napilt alla.

Tüdrukuid võistles küll vähem kui poisse, ometi olid ka Mirjam Raun (11-12-a) teise ja Ete Vapper (9-10-a) kolmanda kohaga tublid. Homme toimub Spot of Tallinna elamusspordikeskuses Peetri mängude BMX-krossivõistlus. Võistlused algavad kell 14.00. BMX karikavõistlused Tallinnas.

Tulemused BMX-rattakross King of Tallinn. Eliitklass 1. Gabrielius Pabijanskas (Leedu), 2. Helvijs Babris (Läti), 3. Ruslan Iljasov (Venemaa). Teised võistlusklassid. Poisid: 17-a ja vanemad 1. Arnoldas Stanaitis (Leedu), 3. Karl Kargets; 15-16-a 1. Antti Laakkonen (Soome), 8. Karl Lausing; 13-14-a 1. Maksim Sahhatov (Venemaa); 12-a 1. Edgars Langmanis (Läti), 2. Tõnis Mugra; 11-a 1. Tomass Zutis (Läti), 4. Oskar Lehto; 10-a 1. Kasper Hickman (Soome), 3. Sten Tristan Raid; 9-a 1. Krišjanis Briedis (Läti), 2. Ruudi Lumiste; 8-a Patriks Krauklis (Läti); 7-a 1. Bruno Vanags (Läti); 6-a 1. Aris Koško (Läti). Cruiserid 17-29-a 1. Renars Auga (Läti); 30-a ja vanemad 1. Jere Santala (Soome), 2. Egert Pani. Naiste ja juunioride eliitklass 1. Viktoria Vaskova (Venemaa), 4. Ketlin Tekkel; tüdrukud 13-14-a 1. Veja Baškyte (Leedu); 11-12-a 1. Diana Sittnikov (Soome), 2. Mirjam Raun; 9-10-a 1. Adelina Karklina (Läti), 3. Ete Vapper; 7-a 1. Olga Manajeva (Venemaa), 4. Paula Palmiste.

 

Video - Georg Kõrre

[embed]http://www.tv3play.ee/play/962683[/embed]

Kommentaarid puuduvad