Eesti aasta parimateks kergejõustiklaseks tunnistati Balta ja Kirt

Seitsmesed

Eesti kergejõustikuliit kuulutas reedel pidulikul galaõhtul aasta parimateks kergejõustiklasteks kaugushüppaja Ksenija Balta ja odaviskaja Magnus Kirdi, teatas kergejõustikuliit pressiteates.

Ksenija Balta (treener Andrei Nazarov) saavutas Berliini Euroopa meistrivõistlustel naiste kaugushüppes 6. koha, lõppenud aastal kolmel korral Eesti odaviskerekordit uuendanud Magnus Kirt (treenerid Indrek Tustit, Marek Vister, Heiko Väät) võitis Berliini EMil pronksmedali. Võitjatele andis auhinnad üle Euroopa Kergejõustikuliidu president Svein Arne Hansen.

„Mul on suur rõõm Eesti kergejõustikupere aasta lõpetamisel viibida. Eesti Kergejõustikuliit on andnud suure panuse Euroopa kergejõustikku nii nõu kui jõuga paljude aastate jooksul ja ma tänan teid selle eest ja loodan, et tulevik toob teile jätkuvalt säravaid tähti ja ilusaid tulemusi,“ ütles Hansen.

„Pärast nii keerulist aastat seda auhinda saada on kindlasti minu jaoks eriline. Oli aasta, kus võtsin oma kogemustepagasist nii mõnedki õppetunnid ja suutsin EMil raskest olukorrast parima võtta ning end teostada,“ sõnas Balta.

„See auhind tähendab, et minu saavutused lähevad ka teistele korda ja selle üle olen väga tänulik. Sellised üritused nagu aasta lõpetamine toovad uuesti ka EMil kogetud emotsioonid esile,“ ütles Kirt auhinda kätte saades.

 

Kommentaarid puuduvad