Autospordiliit tunnustas lõppeva aasta parimaid

BNS

Laupäeval toimus Saku Suurhallis pidulik gala pealkirjaga "Eesti Autospordi Tähed 2018", millel tunnustati ligi 1000 inimese osalusel kõigi autospordidistsipliinide tänavusi Eesti meistri- ja karikavõistluste esikolmikuid, tänati toetajaid ja õnnitleti juubilare ning kuulutati lisaks medalivõitjatele välja ka aasta parimad autosportlased.

Gala avas kõnega Eesti Autospordi Liidu president Ari Vatanen, kes alustuseks palus kõigil aplodeerida ja tunnustada Eesti autospordi elavat legendi ja tänavu oma 90. sünnipäeva tähistanud Uno Aavat, kes ka ise galal kohal viibis. Seejärel kiitis Vatanen kõiki Eesti autosportlasi, kes sel aastal nii kodus kui ka maailmas tegusid on teinud. Vatanen tõstis teiste seast esile autoralli MM-sarjas väga hea hooaja teinud Ott Tänakut ja Martin Järveoja, kardi Euroopa meistrivõistlustel OK Juniori klassi kulla võitnud Paul Aronit ning Euroopa F3-meistrivõistluste neljandat meest Jüri Vipsi.

Eesti autosportlasi tunnustas oma kõnes ka peaminister Jüri Ratas, kes kiitis autospordirahvast hooaja heade tulemuste eest ning soovis edu peagi algavaks uueks hooajaks. 

Autoralli maailmameistrivõistlustel tänavu kolmanda koha saanud ning Toyota Gazoo Racing meeskonna MM-võiduni aidanud Ott Tänak ja Martin Järveoja said tunnustuse kahes kategoorias. Meestele kuulus Karl Siitani nimeline rändauhind “Parim rahvusvaheline tulemus rallil” ja aasta parima rallimeeskonna tiitel.

Aasta parima noore rallisportlase auhinna viis koju Ken Torn, kes tegi debüüdi autoralli MM-il sõidetavas juunioride sarjas JWRC. Aasta parima ringrajasõitja auhind kuulus Jüri Vipsile, parima kardisportlase auhind Paul Aronile ning parima driftisportlase karikas Mihkel Norman Tultsile.

Galal esitleti ka värsket ja järjekorras juba 16. raamatut "Eesti autosport".

Kõigi autospordidistsipliinide aasta kokkuvõtteraamatus leiab loo Tänaku ja Järveoja edukast hooajast, noorte ringrajasõitjate Jüri Vipsi ja Ralf Aroni aastast tugevas Euroopa F3 sarjas.

Raamatus on ka erilugu kaardilugeja Kuldar Siku värvikast karjäärist, kes tänavusel Portugali rallil tähistas esimese Eesti rallisportlasena 100 MM-ralli täitumist. Ligi 400 lehel on lisaks lugemisele ka palju põnevaid fotosid ning statistikat.

Kommentaarid puuduvad