Riik toetab ligi miljoni euroga autoralli MM-i testralli korraldamist

Seitsmesed

Valitsus eraldada 980 000 eurot Eestis autoralli maailmameistrivõistluste sarja ametliku WRC testralli korraldamiseks, vahendab BNS.

WRC sarja korraldaja tegi Shell Helix Rally Estonia meeskonnale ettepaneku pidada Eestis autoralli maailmameistrivõistluste ametlik testralli, mis toimub 12.-14. juulil Lõuna-Eesti teedel, edastas valitsuse pressiesindaja. Valitsus otsustas neljapäevasel kabinetinõupidamisel toetada kultuuriminister Indrek Saare ettepanekut eraldada testralli korraldamiseks 980 000 eurot.

"See annab meile suurepärase võimaluse maailmameistrivõistluste ametliku testralli kaudu viia Eesti maailma rallikaardile, tõsta meie tuntust maailmas ja tuua siia kümneid tuhandeid välisturiste, samuti panustab see tugevalt meie majandusse ja regionaalsesse arengusse," sõnas peaminister Jüri Ratas.

"Rallietapp toob Lõuna-Eestisse kümneid tuhandeid külalisi ning võistlust jälgivad telepildi vahendusel miljonid inimesed üle kogu maailma. See loob ka võimaluse, et juba mõne aasta pärast võiks täide minna unistus näha Ott Tänakut ja Martin Järveoja võistlemas maailmameistrivõistluste etapivõidu nimel siinsamas Eestis," ütles Saar.

Rahandusminister Toomas Tõniste sõnas, et tänu suurele publikuhuvile on võistlusel Eestile ka positiivne majandusmõju. "Mul on hea meel, et Eestis julgetakse ja suudetakse niivõrd suuri spordivõistlusi korraldada. Seetõttu otsustas ka valitsus sellist algatust toetada," lisas ta.

"Rally Estonia korraldusmeeskond on meie eesmärgi, kõrgetasemelise WRC egiidi all toimuva rallietapi Eestisse toomise nimel teinud tööd 9 aastat. Selle saavutamisel on väga olulist rolli mänginud hea koostöö riigi, kohalike omavalitsuste ja erasektori toetajatega. Tehtud töö sai väärilise tunnustuse," ütles Shell Helix Rally Estonia üks peakorraldajatest Tarmo Hõbe. 

Rally Estonia järgnevate aastate toetamine selgub riigi eelarvestrateegia aastateks 2020-2023 lisataotluste arutelul sel kevadel.

Kommentaarid puuduvad