Alaver võib ordenitest ilma jääda

Seitsmesed

Suusatajale Karel Tammjärvele dopinguarsti kontakti jaganud Mati Alaveri võib oodata presidendilt saadud teenetemärkide äravõtmine, kirjutab Postimees.

"Kui saavad kinnitust riiklike teenetemärkide laureaatide vääritud teod – ja seda on Mati Alaver ju täna ka tunnistanud – algatab riigipea antud teenetemärkide äravõtmise. Riigipea on hetkel välisviisidil, aga tagasi jõudes tutvub asjaoludega ja esmaspäeval teeb otsuse," ütles presidendi avalike suhete nõunik Taavi Linnamäe Postimehele.

President Arnold Rüütel otsustas 2006. aastal autasustada Torino olümpiamängudel oma teise olümpiakulla pälvinud Andrus Veerpalu Valgetähe I klassi ordeni ja tema treenerit Alaveri Valgetähe III klassi ordeniga. 2001. aastast on Alaveril ka Eesti Punase Risti IV klassi teenetemärk.

Täna toimus Austrias seoses Eesti suusatajate Karel Tammjärve ja Andreas Veerpalu dopingujuhtumiga pressikonverents, kus Tammjärv tunnistas end süüdi ja ütles, et saaga algas 2016. aastal, kui Mati Alaver andis talle Saksamaa spordiarsti Mark Schmidti kontaktandmed.

Alaver saatis seepeale Eesti meediaväljaannetele avalduse, milles kinnitas, et vahendas Tammjärvele Schmidti kontakti 2016. aastal.

"See on minu elu suurim viga ja kahetsen seda siiralt. Vabandan sportlaste ja nende lähedaste, Eesti suusarahva ja spordiavalikkuse ees. Minu tegevusele ei ole mingit õigustust," ütles ta.

Kommentaarid puuduvad