Teletorni trepijooks toob starti 150 osalejat

BNS

Tallinna teletornis võisteldakse pühapäeval juba kaheksandat korda läbi 65 korruse kulgevas trepijooksus, mille starti on oodata ligikaudu 150 osalejat.

"Osalejate arv jääb 150 kanti, teletorni lubatud külastajate arv seab sellele juba oma piirangud," ütles võistluse korraldaja Rauno Tiits pressiteate vahendusel. "Kokku joostakse 920 trepiastet. See on populaarne võistlus, mis rahvusvaheliselt kuulub maailmakarikasarja WFGT – World Federation of Great Towers."

Võistluse käigus selgitatakse välja Eesti meistrid trepijooksus nii üld-, juunioride kui ka veteranide arvestuses. Samuti annab teletorni trepijooks 15 paremale võistlejale punkte Eesti trepijooksude karikasarja arvestuses, mis on üks kaheksast osavõistlusest.

Lastejooks hõlmab 13 korrust ja sinna on osalema oodatud kõik lapsed olenemata vanusest. Kaasas võib olla ka lapsevanemast saatja. Laste eest osavõtumaksu tasuda ei tule.

Nagu traditsiooniks saanud, osalevad populaarsel jooksul ka päästjad oma täisvarustuses. Neile on eraldi arvestus, sest varustus on raske.

Tallinna teletorn ja Maailma Suurte Tornide Föderatsioon korraldab igal aastal trepijooksude sarja. Maailmas toimub selles sarjas aasta jooksul 24 võistlust ja võitjad selguvad aasta lõpuks. 

Kommentaarid puuduvad