Narva Energiajooksu võitsid Tiidrek Nurme ja Liina Luik

Seitsmesed

Laupäeval toimunud Ida-Virumaa suurimal rahvaspordisündmusel Narva Energiajooksul said poolmaratonis võidu Tiidrek Nurme ja Liina Luik Tartu ülikooli akadeemilisest spordiklubist (TÜSK). 

Nurme tuli poolmaratoni distantsil tuli Narva Energiajooksu võitjaks ja poolmaratoni Eesti meistriks ajaga 1:07:11. Teise koha võitis Roman Fosti Sparta Spordiseltsist, kes läbis 21,1 kilomeetri pikkuse distantsi ajaga 1:13:50. Kuus sekundit jäi maha ja tuli nii Eesti meistrivõistluste kui ka Energiajooksu arvestuses kolmandaks Raido Mitt (1:13:56), edestades Ivar Ivanovi (1:14:05). Sel aastal Eesti rahvajooksudel ainult võite tunnistanud keenialane Ibrachim Wachira Mukunga (1:15:25) jäeti laupäeval Narvas viiendaks.

Naiste poolmaratonis sai Narva Energiajooksul esikoha ja poolmaratoni Eesti meistritiitli Liina Luik Tartu ülikooli akadeemilisest spordiklubist ajaga 1:21:38. Teise koha võitis Kaisa Kukk klubist Treeningpartner, ajaga 1:23:20. Pronksmedal läks klubi Täppsportlased jooksjale Kaia Lepikule, kelle aeg oli 1:25:50.

Narva Energiajooksu kuue kilomeetri pikkusel distantsil oli kiireim mees Sergei Rjabõškin, edestades vanameister Vjatšeslav Košelevi ja eelmise aasta sama distantsi võitjat Deniss Šalkauskast. Naiste arvestuses tuli võitjaks 14-aastane tulevikulootus Luna-Aleksandra Lagoda Tartu ülikooli akadeemilisest spordiklubist, kes üldarvestuses tuli kõrgele seitsmendale kohale. Talle järgnesid Maria Veskla ja Jekaterina Mirotvortseva.

Ida-Virumaa aasta suurimast rahvaspordisündmusest võttis vaatamata palavale ilmale osa üle nelja tuhande erinevas eas spordisõbra. Kohal olid osalejad kõigist Eesti maakondadest ja viieteistkümnest välisriigist. Arvukalt oli osalejaid Narvast ja teistest Ida-Virumaa piirkondadest. Esindatud olid mitmed spordiklubid, koolid ja töökollektiivid.

Narva Energiajooks on Eesti Energia, Narva linnavalitsuse, kultuuriministeeriumi ja Spordiürituste Korraldamise Klubi algatusel loodud sündmus, mille eesmärk on innustada inimesi tervisespordiga tegelema ning tõsta Ida-Virumaa tähtsust Eesti kultuuri- ja spordimaastikul. Narva Energiajooksu aitab korraldada Eesti Energia, mis on ka ürituse peasponsor.

Energiajooksul osales üle nelja tuhande liikumisharrastaja.

Kommentaarid puuduvad