Täna
28. veeb
-4...1
-8...-2
Homme
29. veeb
-2...2
-15...1

Sport

Taipoksija Kevin Renno: kui Joshua ei võida, on ta karjäär läbi!

16:24 06. detsember 2019
Autor: TV3

Sel laupäeval leiab aset aasta suurim poksisündmus. Kordusmatšis kohtuvad raskekaalu maailmameistritiitlite nimel britt Anthony Joshua ja Mehhiko päritolu ameeriklane Andy Ruiz. Miks „võitmatu“ Joshua eelmine kord kaotas ja kuidas matš seekord lõpeb? Sellest räägib Eesti tuntuim taipoksija, treener ja promootor Kevin Renno.

Meeste esimeses kohtumises selle aasta 1. juunil New Yorkis jäi poksiajaloo ühe suurima üllatusena peale Ruiz. Taipoksija Kevin Renno avaldab, mis tema arvates favoriidile saatuslikuks sai: „Arvan, et Joshua tegi esimesel kohtumisel selle vea, et alahindas oma vastast. Ta unustas, et poksis ja eriti raskekaalu poksis, on kõik võimalik.“

Esimene matš lõpetati 7. raundis pärast mitmendat nokdauni Joshua vastu. „Ükski nokdaun polnud piisavalt tugev, et see oleks matši lõpetanud, kuid igaüks neist oli piisavalt tugev, et lüüa poksija enesekindlus ringis laiali. Eriti, kui oled alahinnanud vastast ja eeldanud lihtsat matši,“ räägib Renno.

Pärast sellist üllatuslikku loputamist, oli seni võitmatuna püsinud maailmameistril Kevin Renno sõnul silmnähtavalt raske end kokku võtta: „Joshua oli terve matši vältel laiali ja ei suutnud jälgida mingit kindlat taktikat. Vahepeal ta jälitas eemalt ja siis jällegi proovis meeleheitlikult lähidistantsis lööke vahetades Ruizi nokauteerida. Viimane on asi, mida ei tohiks teha endast lühema vastasega, kellel on just lähidistantsis suurem eelis!“

Siiski pole tai- ja kickpoksi maailmameister valmis meie aja üht parimat poksijat maha kandma: „Usun, et rematšis paneb Joshua ennast maksma ja tuleb ringi targema poksijana, kui ta oli seda esimese matši puhul ning võtab oma vööd tagasi. Vastasel juhul on tema karjääril kriips peal!“

Andy Ruiz - Anthony Joshua poksimatši näed sel laupäeval, 7. detsembril TV3 Sport 2 kanalilt (endine TVPlay Sports+) või veebist go3.tv. Eelmatšid algavad 18.00, põhimatš 23.00 ajal.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!