Kas karikakaitsjal on peenike pihus?

Seitsmesed

Jalgpalli Meistrite liiga alagrupiturniir jõuab teisipäeval ja kolmapäeval kulminatsioonini, sest peetakse viimase vooru kohtumised. 16-st play off’i pääsejast on selgunud täpselt pooled, aga nende hulgas pole (veel) mullust võitjat Liverpooli, kelle ees võidakse „uks ülbelt kinni lüüa“.

Liverpoolil on teisipäeval võõrsil vaja vähemalt viiki Salzburgi vastu, aga midagi Inglismaa liiga veenvale liidrile garanteeritud pole, sest Austria klubi on löönud näiteks 16 väravat ja võivad kodus „valusalt nõelata“. Väravaid on vaid Bayern ja Tottenham suutnud rohkem lüüa. Jürgen Kloppi meeste jaoks on väike tagavaravariant ka, aga sellele ei maksa väga loota. See oleks Napoli kaotus kodumurul seni vaid ühe punkti kogunud Genkile. Pole ju väga tõenäoline?

Ka teine Inglise suurklubi – Chelsea – on jätnud asjaajamise viimasele hetkele. Londoni klubi saab kergendatult hingata vaid siis, kui kodus saadakse jagu H-alagrupi viimasest, Lille’ist. See on igati teostatav, aga sellisel juhul kukub välja kas Amsterdami Ajax või Valencia. Ega kõik tublid ja toredad ei pääsegi alati marjamaale.

Sama seis on ka F-alagrupis, kus Barcelona on edasipääsu taganud, aga Milano Interil ja Dortmundi Borussial on võrdselt 7 punkti. Esimene mängib kodus Barcaga ja Saksa klubi samuti koduväljakul Praha Slaviaga. Esmapilgul võiks nagu väikese edumaa anda Borussiale, aga mängud algavad teadagi seisult 0:0.

Enne kolmapäevaseid mänge alagruppides A kuni D, on kõik suured ja ilusad (Pariisi Saint Germain, Madridi Real, Müncheni Bayern, Tottenham Hotspur, Manchester City ja Torino Juventus) kindlad play off’i tiimid, aga mõned küsimused on veel õhus. Näiteks C-grupis on Donetski Šahtaril 6, Zagrebi Dinamol 5 ja Bergamo Atalantal 4 silma. Itaalia klubi võib lausa sensatsiooniliselt play off’i jõuda, kui alistab võõrsil Šahtari ja Zagreb kaotab kodus Cityle! See oleks tõeliselt äge!

D-alagrupis on Juventuse järel teist play off’i kohta noolimas Madridi Atletico ja Leverkuseni Bayer, kellel on vastavalt 7 ja 6 punkti. Hispaania klubi võõrustab Moskva Lokomotiivi ja sakslased on külas Juventusel. Põnevust jätkub!

Vaata Meistrite liiga alagrupiturniiri viimase vooru kohtumisi teisipäeval ja kolmapäeval otsepildis TV3 Sport ja Sport2 kanalilt või veebist SIIN!

Kommentaarid puuduvad