Aasta naissportlane 2019 on Kelly Sildaru

Seitsmesed

Eesti Olümpiakomitee „Spordiaasta Tähed 2019“ galal pälvis esmakordselt Aasta naisportlase Kristjani freestyle-suusataja Kelly Sildaru, vahendab BNS.

Kelly Sildaru tuli 2019. aasta alguses tol hetkel veel 16-aastasena freestyle-suusatamises naiste rennisõidu maailmameistriks ning teenis mullu ka X-Mängudel pargisõidus kulla, rennisõidus hõbeda ja Big Airis pronksi.

Sildaru valiti neljandat aastat järjest ka Eesti aasta noorsportlaseks, kuid aasta naissportlase Kristjan on talle esimene.

Kelly Sildaru sõnul oli lõppenud hooaeg tema seni raskeim. „Alates sellest, et tulin tagasi vigastusest ja tiheda võistlusgraafiku tõttu oli mul hoooaja vältel palju väiksemaid vigastusi. Aga see oli ka minu kõige edukam hooaeg. Ja nüüd hoian ma käes oma elu esimest Kristjanit! Suur tänu kõigile, et mulle kaasa elate, see tähendab mulle väga palju,“ ütles Sildaru gala lavalt Kristjanit vastu võttes.

Teised nominendid aasta naissportlase auhinnale olid tänavu naiste maailma edetabelis Eesti seni kõrgeimale, 14. kohale kerkinud tennisist Anett Kontaveit, MM-il pronksi võitnud maadleja Epp Mäe ja Euroopa parimaks naismängijaks valitud disc-golfar Kristin Tattar, kes võitis nii Kanada kui ka USA meistrivõistlused ning tuli MM-ilt tagasi kuuenda kohaga.

Aasta meessportlane, naissportlane, võistkond ja treener selgusid rahva, spordiajakirjanike ja spordiorganisatsioonide hääletustulemuste liitmisel. Võrdsete lõplike punktide korral pälvis kõrgema asetuse spordiajakirjanike hääletusvoorus parema koha saavutanud sportlane. Võitjate väljaselgitamisesse andsid oma panuse rahvahääletusel koguni 80 459 unikaalset hääletajat, mida on mullusest enam kui veerandi võrra rohkem. Samuti osalesid hääletusel 67 spordiorganisatsiooni ning 43 spordiajakirjanikku.

„Spordiaasta Tähed 2019" auhinnagalat korraldab Eesti Olümpiakomitee ning toetavad Eesti Kultuurkapital, Postimees Grupp ja Sportland.

Kommentaarid puuduvad