NBA-s on lätlaste koduklubidel ees kõvad vastased

Seitsmesed

Dallas Mavericks eesotsas Euroopast pärit superstaaride, sloveeni Luka Doncici ja lätlase Kristaps Porzingisega on viimasel ajal näidanud heitlikke tulemusi. Viimasest viiest kohtumisest on võidetud ainult kaks ja Läänekonverentsis ollakse nüüd 23 võidu ja 13 kaotusega kuuendal kohal.

Porzingis, kes on pidanud mõned mängud vigastuse tõttu vahele jätma, on valmis sellel nädalal platsile naasma. Lätlane on seni visanud keskmiselt 17,3 punkti, hankinud 9,4 lauapalli ja jaganud 2,1 korvisöötu.

Doncic on sel hetkel NBA liider triple-double’ide arvestuses, neil on tal koos juba 11.

Sel nädalal on Mavericksil ees kõvad vastased - Denver Nuggets ja Los Angeles Lakers. Viimase eest mängivad teadupärast ju megastaarid LeBron James ja Anthony Davis ning viimased viis mängu võitnud Lakers on 29 võidu ja 7 kaotusega Läänekonverentsi liider. Nuggets on kohe Lakersi järel teisel kohal, Colorado klubi eest teeb sisukaid etteasteid serblane Nikola Jokic.

Pühapäeva õhtul meie aja järgi kell 22.30 on viimastes mängudes vaid võite (kuus!) noppinud Utah Jazz külas Washington Wizardsil. USA pealinna klubi, kelle ridadesse kuuluvad ka lätlased Davis Bertans ja Anzejs Pasecniks, on võitnud kaks viimast kohtumist ja üritab tabelis kõrgemale ronida. Bertans on hetkel küll vigastatud, aga sel hooajal on ta visanud keskmiselt 15,4 punkti ja noppinud 4,9 lauapalli. 218 cm pikkune Pasecniks on seni teinud „kollanoka“ kohta päris normaalseid mänge – visanud keskmiselt 7,7 punkti ja saanud 6,3 lauapalli.

Jazzi ridades mängivad „esimest viiulit“ pigem eurooplased. Horvaat Bogdan Bogdanovic paneb keskmiselt 20,9 punkti mängus, võimas prantslane Rudy Gobert on kogunud 14,5 punkti ja 14,4 lauapalli.

See nädal pakub ka ühe väga nostalgilise vastasseisu, kui ööl vastu reedet kohtuvad Oklahoma City Thunder ja Houston Rockets. Viimase liidrid on ja kogu liiga (ja ka kogu maailma) ühed parimad mehed James Harden ja Russell Westbrook, kes on endised Thunderi mängijad, kuuludes kolm hooaega sellesse klubisse.

Rockets on hetkel Läänekonverentsis kolmandal kohal 24 võidu ja 11 kaotusega, aga Thunder on kusjuures viimasest kümnest kohtumisest võitnud suisa kaheksa ja kerkinud Läänes 7. kohale! Rocketsil on sel nädalal, täpsemalt meie aja järgi pühapäeva esimestel tundidel koduplatsil vastaseks veel ka Minnesota Timberwolves, kes on 14 võidu ja 12 kaotusel hetkel Läänekonverentsis 11. kohal.

 

Uue generatsiooni voogedastusplatvorm Go3 ja TV3 Sport kanalid näitavad sel nädalal 5 mängu. Pühapäevast Jazz – Wizards kohtumist kannab üle ka TV6.

Ülekannete ajakava:

9. jaanuar

2.30 Nugggets - Mavericks (Go3.tv, TV3 Sport),

10. jaanuar

4.30 Thunder - Rockets (Go3.tv, TV3 Sport),

11. novembril

4.45 Mavericks – Lakers (Go3.tv, TV3 Sport),

12. novembril

00.00 Timberwolves – Rockets (Go3.tv, TV3 Sport),

22.30 Jazz – Wizards (Go3.tv, TV3 Sport, TV6).

Kommentaarid puuduvad