Ekstreemspordi tähed kogunesid Simple Sessionist rääkiva dokumentaalfilmi esilinastusele

Seitsmesed

20. sünnipäeva tähistava ekstreemspordifestivali Simple Session raames esilinastus reede, 7. veebruari õhtul Solaris Apollo kinos Maria Reinupi loodud dokumentaalfilm „Elu on vaid üks sõit,“ mis portreteerib kolme tuntud tegelast Simple Sessionil - maailma ühel suurimal ekstreemspordiüritusel.

Täismajale linastunud filmi esilinastust väisasid ekstreemspordimaailma kohalikud ja globaalsed staarid ning meeleolukas sündmus sai jätku suurel peoõhtul Kultuurikatlas 5Miinuse ja WATEVA kureerimisel. Lisaks fookuses olnud Simple Sessionist väldatud elustiilifilmile linastus ka BMX-rattur Matt Ray urbanistlik rattafilm „Boston Massacre“ ning kodumaise ettevõtte Tuul portreefilm Eesti ühest paremast rulatajast Aleksandr Tubinist.

“Elu on vaid üks sõit” uurib lähedalt kolme Simple Sessioniga isiklikult seotud meest maailma ühel suurimal ekstreemspordiüritusel. Reed Stark on 27-aastane mainekas BMX-trikirattur ja noori hullutava mängu kendama entusiast Ameerika Ühendriikidest. Baltikumi ainsa professionaalse, 30-aastase Läti rulataja Madars Apse karjäär sai aga alguse just Simple Sessionil 2005. aastal. Ning Risto Kalmre on üks BMX-maailma muutnud legendidest, tänu kellele on see mastaapne ja Eesti visiitkaardiks kujunenud rahvusvaheline suursündmus üldse alguse saanud. Filmis kajastatakse ka teisi ekstreemspordimaastikul tuntud tegelasi nagu „Jackassi-šõust“ tuntud Bam Margera, BMX-i sõitja ja telestaar Darryl Nau ja paljusid teisi. “Elu on vaid üks sõit” on mõtlemapanev ja tujutõstev elustiilifilm, mis peletab kaamost ja lubab korraks hinge tõmmata.

Simple Session 20. sünnipäeva põhivõistlusest pühapäeval, 9. veebruaril võtab osa ligi 180 rulattajat ning ratturit 32 riigist, tehes sellest kõige rahvusvahelisema action-spordi sündmuse maailmas. Võistlused avas laupäev, 8. veebruar, mil terve päeva jooksul toimuvad Saku Suurhallis nii rula-, kui ka BMX kvalifikatsioonid ning sõitmas näeb kõiki võistlusele pääsenud Eesti sportlasi. Pühapäeval, 9. veebruaril vallutavad pargi finaali pääsenud võistlejad, kelle osalusel kulmineerib järjekorras 20. Simple Session võimsate finaalidega, millele paneb punkti legendaarne auhinnatseremoonia. Üle mitme aasta on tänavu esindatud Simple Sessionil ka naiste BMX distsipliin, kus on kohal oma ala parimad.

Kommentaarid puuduvad