Homme
17. juul
18...25
9...15
Ülehomme
18. juul
20...27
9...16

Sport

Poksimatš, mida ootab kogu maailm!

Foto: Pressimaterjal
14:49 21. veebruar 2020
Autor: Seitsmesed

Kogu poksi- ja spordimaailma jaoks on kauaoodatud profipoksi raskekaalu tiitlimatš kohe käes, kui meie aja järgi ööl vastu pühapäeva astuvad Las Vegases ringi Deontay Wilder ja Tyson Fury!

Üle kahemeetrised hiiglased Wilder ehk Bronze Bomber ja Fury ehk Gypsy King poksivad WBC meistrivöö peale, võitja peaks kõigi eelduste kohaselt mingil ajal kokku minema Anthony Joshuaga.

Nende eelmine, väga dramaatiline ja palju poleemikat tekitanud matš 2018. aasta detsembris lõppes viigiga. Toona saatis Wilder Fury 12. raundis põrandale, aga britt suutis siiski matši lõpuni poksida ning võitjat ei selgunudki.

Mõlemad mehed pole veel profipoksiringis kaotanud. Alabamast pärit 201 cm pikkune ja 34-aastane Wilder on oma 42-st matšist 41 võitnud nokaudiga ning on tiitlit kaitsnud kümme korda. Manchesteri mees, 206 cm pikkune ja 31-aastane mustlaspäritolu Fury seevastu 29-st matšist 20 nokdauniga.

Fury senine kõige kõvem saavutus on 2015. aastal ukrainlasest superpoksija Vladimir Klitško alistamine, mis tõi talle WBA, IBF-i, WBO ja IBO tiitlivöö. Britt jäi aga nendest tiitlist ilma erinevatel põhjustel – keeldumine tiitlimatšist teise ukrainlase Vjatšeslav Glazkovi vastu ja seejärel tabas teda depressioon, tarvitas kokaiini ja muid drooge.

Hinnatud poksispetsialistide arvates on Wilderil tugevam löök, ta on liikuvam ja tugevam, aga Fury see-eest tehnilisem poksija. Näiteks sellised maailmakuulsad nimed, nagu Anthony Joshua ja Mike Tyson panustavad selles matšis just Fury võidule.

Wilderi ja Fury tiitlimatš on otseülekandena TV3 Sport ja Go3 eetris https://go3.tv/sport_tv pühapäeva varahommikul. Eelmatšid algavad kell 4.00, põhimatš orienteeruvalt 6.00 ajal. Ülekannet kommenteerib Kaupo Arro.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!