Nädalavahetusel näeb Meistrite liiga ja Eurobasketi legendaarseid finaale

uudised.ee

Telekanal TV3 Sport jätkab vaatajate rõõmustamist legendaarsete jalgpalli- ja korvpallimängudega ajaloost. Laupäeval kell 21.30 kannavad TV3 Sport ja voogedastusplatvorm Go3 üle ülipõnevat 1999. aasta UEFA Meistrite liiga finaali Müncheni Bayerni ja Manchester Unitedi vahel. Seda ajaloolist kohtumist kommenteerib Taavi Pailk.

Legendaarse Alex Fergusoni all treeninud 1998-1999 hooaja Manchester Unitedit peetakse UEFA Meistrite liiga ajaloo üheks tugevaimaks klubiks.

Jalgpallifännidel on võimalus uuesti näha mitmeid mineviku staare nagu David Beckham, Ryan Giggs, Jaap Stam, Peter Schmeichel ja Dwight York Manchester Unitedist ning Oliver Kahn, Lothar Matheus, Stefan Effenberg ja Mario Basler Bayernist. York tabas UEFA Meistrite liigas tol hooajal lausa kaheksa väravat.

Huvitav on fakt, et tol hooajal olid Manchesteri ja Müncheni klubid juba kaks korda D alagrupis omavahel kohtunud. Mõlemad matšid lõppesid viigiga: 2-2 ja 1-1. Samas grupis mängis ka Barcelona.

Finaalis mängis olulist rolli Unitedi varumees Ole Gunnar Solskjaer, praegune Manchesteri klubi peatreener. Endine Inglismaa mänedžer Steve McLaren liitus Unitediga abitreenerina 1999. aastal. Ta ei tähtsusta üle Liverpooli praeguseid saavutusi ja on väitnud, et Virgil van Dijk oleks ainukene Liverpooli mängija, kes pääseks Sir Alex Fergusoni aegsesse Manchester Unitedi meeskonda.

Reedel kell 21.30 on korvpallifännidel unikaalne võimalus näha kanali TV3 Sport ja voogedastusteenuse Go3 kaudu 2003.  aasta FIBA Eurobasketi finaali, kus Leedu alistas võimsa Hispaania meeskonna (Pau Gasol 32 punkti, Juan Carlos Navarro 18 punkti, Jorge Garbajosa 17 punkti) ja tuli kolmandat korda Euroopa meistriks. Ülekannet kommenteerib Kalev Kruus.

Leedu koondises, mida juhtis Antanas Sireika, olid liidriteks Šarūnas Jasikevičius, Arvydas Macijauskas, Ramūnas Šiškauskas ja Saulius Štombergas. Kõik neist olid ka turniiri top10 punktikoguja hulgas.

Leedu tiim võitis kõik kuus mängu Rootsis keskmise tulemusega 90,7 punkti. Algus polnud siiski roosiline – esimeses mängus alistasid nad Läti, keda vedasid Robert Shtelmahers, Ainars Bagatski, Kaspars Kambala ja Uvis Helmanis alles lisaajal.

Pühapäeval kell 21.30 on võimalik vaadata 2006. aasta NBA mängu Indiana Pacersi ja Charlotte's Bobcatsi (praeguse nimega Hornets) vahel. See oli praeguse Kaunas Zalgirise peatreeneri Š. Jasikevičiuse parimaid mänge NBA-s. Ta korjas 20 punkti ja tegi 5 resultatiivset söötu. Ülekannet kommenteerib Henri Sipra.

Elav Euroopa korvpallilegend Jasikevičius ei olnud NBA-s pinki soojendamas. 2005-2007 mängis ta Indiana Pacers ja lühikest aega ka Warriorsis. Leedu koondisega võitis ta kuldmedali 2003. aasta Euroopa meistrivõistlustel ning pronksmedali 2000. a suveolümpiamängudel ja 2007. a Euroopa meistrivõistlustel. Jasikevičius triumfeeris Euroliigas neljal korral ja on ainukene mängija ajaloos, kes on võitnud selle tiitli kolme erineva klubi koosseisus.

TV3 Sport jätkab spordialadele pühendatud temaatiliste päevadega. Esmaspäev, 30. märts on pühendatud parimatele KHLi mängudele. Teisipäeval ja kolmapäeval näidatakse eksklusiivseid jalgpallimatše. Parimaid korvpallikohtumisi NBA-st ja Euroliigast näeb neljapäeval ja reedel. Nädalavahetusel oodatakse kaasa elama erinevate spordiliigade kõige meeldejäävamatele finaalidele.

Kommentaarid puuduvad