McLareni boss: Vormel 1 sari on äärmiselt hapras seisus

uudised.ee

Vormel 1 meeskonna McLaren juht Zak Brown ütles pühapäeval, et uue koroonaviiruse pandeemia on paisanud sarja äärmiselt haprasse seisu, mis võib tähendada kuni nelja meeskonna lahkumist, vahendab BNS.

Vormel 1 sarja 2020. aasta hooaja 22 plaanipärasest stardist on kaheksa esimest seni tühistatud või edasi lükatud.

"See on potentsiaalselt laastav meeskondadele ja kui (see on laastav) piisavale arvule tiimidest, siis on see äärmiselt suureks ohuks kogu F1 sarjale," ütles Brown BBC-le enne esmaspäevast koosolekut, mil sarja funktsionärid ja tiimijuhid kohtuvad kärbete arutamiseks oma spordialal.

Brown märkis, et kõik meeskonnad on nõustunud alandama 2021. aasta eelarvelage 175 miljonilt dollarilt 150 miljonile dollarile (138,7 miljonile eurole). Ta lisas, et tegelikkuses võib vaja minna lae täiendavat alandamist, et tulla toime viirusest tugevalt mõjutatud hooaja tagasilöökidega.

"Kas ma võin ette näha - läbi selle, mis toimub praegu maailmas, kui me ei haara olukorral äärmiselt agressiivselt otse sarvist - kaht meeskonda kadumas? Jah," ütles Brown. "Tegelikult, näen isegi nelja meeskonda kadumas, kui olukorda ei lahendata õigel viisil."

Arvestades tõsiasja, kui kaua võtab aega F1-meeskonna üles ehitamine, ning lisades sellele praeguse majandus- ja tervishoiukriisi, milles me hetkel oleme, ja mõelda, et kuskil on inimesed valmis neid meeskondi üle võtma nagu on olnud ajalooliselt, siis ma ei usu, et sellest seisukohast saaks olla halvemat ajastust, sõnas Brown.

Hetkel on F1 sarjas kümme meeskonda, valitsev maailmameister on britt Lewis Hamilton (Mercedes-AMG Petronas Formula One Team) ning konstruktorite arvestuseski on tiitel Mercedese käes.

Kommentaarid puuduvad