Täna
20. sept
13...16
2...12
Homme
21. sept
15...18
7...13

Sport

Laupäeval saab näha 1995. aasta Eurobasketi poolfinaali Leedu vs Horvaatia

13:34 11. aprill 2020
Autor: uudised.ee

Laupäeval on korvpallifännidel ainulaadne võimalus näha FIBA 1995. a Euroopa meistrivõistluste poolfinaali, kus Leedu võitis 90:80 väga tugevat Horvaatia meeskonda.

Korvpallistaaridest pakatavat mängu kannab laupäeval kell 21.30 üle TV3 Sport kanal ja voogedastusplatvorm Go3. Kohtumist kommenteerivad Kalev Kruus ja korvpallilegend Gert Kullamäe, kes on mänginud paljude ekraanil olevate meeste vastu.

Poolfinaalis olid leedulastest hoos Šarūnas Marčiulionis ja Arvydas Sabonis. Esimene neist korjas 27 punkti ja 7 lauapalli, teine tõi 26 punkti ja lausa 17 lauapalli. Liidreid toetasid Artūras Karnišovas ja Rimas Kurtinaitis, kes viskasid vastavalt 19 ja 16 punkti. Kusjuures need neli meest tõid meeskonnale pea kõik punktid: 88 90-st.

Marčiulionis ja Karnišovas mängisid asenduseta, Kurtinaitis 39 ja Sabonis 38 minutit. Horvaatia tiimis korjas Dino Radja 25 ja Arijan Komazec 17 punkti. Superstaar Toni Kukoc, kes mängis NBA-s Chicago Bullsi ridades legendaarse Michael Jordani kõrval, tõi sel korral vaid 10 punkti.

Poolfinaalis tabasid leedulased kaheksa 15-st kolmepunktiviskest (53%) ja horvaadid ainult neli 25-st (16%). Leedu korvpallureid juhendas Vladas Garastas. 1995. a Eurobasketi finaalis kaotasid nad dramaatiliselt Jugoslaaviale ja võitsid hõbemedali. Horvaatia jäi pronksile.

Kreekas toimunud turniiril võitis Leedu nii Horvaatiat, Saksamaad, Kreekat, Itaaliat, Rootsit kui ka Venemaad, kuid kaotas mõlemad korrad Jugoslaaviale. Huvitava faktina kaotas Horvaatia vaid korra ja seda Leedule.

Leedulane Šarūnas Marčiulionis valiti turniiri kõige väärtuslikumaks mängijaks. Ta tabas keskmiselt 23,7 punkti, mis oli võistluste parim tulemus.

TV3 Sport jätkab spordialadele pühendatud temaatiliste päevadega. Esmaspäevad on pühendatud ajaloolistele KHL-i mängudele, teisipäev ja kolmapäev eksklusiivsetele jalgpallimatšidele ning neljapäev ja reede parimatele korvpallikohtumistele korvpalli Euroliigast ja NBA-st. Nädalavahetustel näidatakse kõige meeldejäävamaid finaalmänge.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!