Täna
20. sept
13...16
2...12
Homme
21. sept
15...18
7...13

Sport

Olid ajad, mil Riia Dinamo tuuseldas Peterburi SKA-d

Foto: Pressimaterjal/TV3
11:40 18. aprill 2020
Autor: uudised.ee

Tegelikult peaks täna algama KHL-i finaalseeria, mis naelutaks tuhandeid fänne kivistunult televiisori ette, aga elul olid seekord teised plaanid ja sinna pole kahjuks midagi parata. Aga ega seepärast ei maksa „porgandit“ norgu lasta ja võtta maksimum sellest, mida parajasti pakutakse! Ja laupäeva õhtul tuleb seda teha, sest meie kanalist tuleb üks hokimäng päris KHL-i algusaastatest ehk teisest hooajast, mis mängiti aastatel 2009-2010!

30. oktoober 2009 oli see päev ja aasta, kui Riia Dinamole oli külla sõitnud juba siis suure rahakoti all „äganud“ ning päris mitme superstaariga Peterburi SKA. Riia meeskond alustas KHL-i teist hooaega väga kohmakalt, sest näiteks  esimesest üheksast mängust võideti vaid üks. Lisaks – enne seda mängu SKA-ga olid nad kaotanud kuus mängu jutti.

Aga üldises plaanis võib öelda, et sellest mängust algas Dinamo vaata et eepiliste mõõtmetega renessanss, mis viis neid lõpuks suisa play off’i välja. Ja veelgi enam – play off’i esimeses ringis ehk siis 2010. aasta veebruaris saadi esimeses ringis jagu sellestsamast SKA-st, kes võitis kindlalt põhihooaja Läänekonverentsi!

Ei hakka mängutulemust ära ütlema, innukamat leiavad selle ise netiavarustest üles. Kuid nii mõnigi nimi on enne seda kohtumist kindlasti meenutamist väärt.

Alustame Dinamost. Kõigepealt muidugi meeskonna kapten, toona juba 37-aastane Sandis Ozolinš. Juba oma eluajal legendaarse mängumehe nimetuse auga välja teeninud Ozolinš oli eelmise hooaja üldse vahele jätnud, enne seda lõppes tema värvikas karjäär NHL-is. Aga Dinamo jaoks oli ta hindamatu väärtusega isiksus nii jääl kui mujalgi. Siis – viimased aastad Dinamo peatreener olnud Girts Ankipans, kes küll järgmisel hooajal seda ametit ei pea. Slovakk Marcel Hossa – suurepärane leid Dinamole, kes aastaid tegi kõvasti skoori ja mängis end lätlaste südamesse. Väravavaht Edgars Masalskis, hetkel veel Dinamo abitreener, aga siis oli põhimees ka koondises. Aleksander Niživii – samuti Lätimaal väga hinnatud hokimees. Lisaks veel toona päris noored Lauris Darzinš ja Mikelis Redlihs.

SKA-l olid siis põhitegijateks näiteks Aleksei Jašin, esimene venelane, kes valiti NHL-i klubi kapteniks. Siis – kahekordne Stanley karikavõitja Sergei Zubov, kolm korda Stanley Cupi võitnud Sergei Brõlin ja loomulikult praegune Omski Avangardi president Maksim Sušinski. Kõik need mehed kuulusid omal ajal väga mitmel suurturniiril Venemaa koondisse. Selles mängus alustas SKA väravas Maksim Sokolov, aga vahetati välja nimeka ameeriklase Robert Esche’i vastu.

Sellest tuleb üks mõnus nostalgialaks sellesse halli õhtusse, kus kevad on kohe-kohe läbi murdmas. Ülekanne algab kell 21.30 telekanalil TV3 Sport ja veebis voogedastusteenuses Go3.tv, kommenteerivad Kaido Kadak ja Vallot Pukk.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!