Eurobasketi duell, mis oli justkui NBA mäng

uudised.ee

See oli üks ilusamaid Eurobasketi ajaloos. Metsik kiirus, suurepärane ründemäng 200 puntiga, kolmepunktivisete jada ja dramaatiline lõpp. Kõik see leidis aset 2017. a korvpalli Euroopa meistrivõistluste veerandinaalis Läti ja Sloveenia vahel. Vastamisi olid ka praegused NBA tiimikaaslased, talendikad Kristaps Porzingis ja Luka Doncic.

See muljetavaldav ründava korvpalli näidiseksemplar on eetris sel reedel kell 21.30 kanalil TV3 Sport ja voogedastusteenuses Go3.tv. Mängu kommenteerivad Kalev Kruus ja Gert Kullamäe.

Istanbulis võttis 103:97 võidu Sloveenia, kes hiljem võitis ka esimest korda riigi ajaloos kulla. Ainars Bagatskise juhendataval Läti meeskonnal polnud õnne.

Üks Läti kaotuse põhjuseid oli allajäämine lauapallide võitluses 28:41. Lõunanaabrid tundsid puudust keskmängijast Anžejs Pasečniksist, kes oli vigastusega rivist väljas.

Mõlema tiimi superstaarid särasid veerandfinaalides. Kristaps Porzingis tõi Lätile 34 punkti.

Luka Dončič võitles Sloveeniale välja 27 punkti ja 9 lauapalli. Goran Dragic viskas märkimisväärsed 26 punkti.

Praegu on Kristaps Porzingis ja Luka Doncic meeskonnakaaslased Dallas Mavericksis.

2017. a Eurobasketil sai Läti lõpuks viienda koha, kuid nende mängukvaliteet oli kindlasti medalit väärt. Nad kaotasid turniiri alguses Serbiale, kuid võitsid Belgiat, Suurbritanniat, Venemaad, Türgit ja Montenegrot.

Lätlased juhtisid statistikatabelit mitme näitajaga. Nad olid parima punktisummaga meeskond – keskmiselt 91,6 punkti ja 24,3 resultatiivset söötu mängu kohta. Kolmeste täpsus oli 39,9%. 

Porzingis oli turniiri paremuselt kolmas punktikoguja keskmiselt 23,6 silmaga. Janis Timma kogus 14,3 punkti ja 5,4 lauapalli,4 resultatiivset söötu ja paistis silma 53,8%.kaugvisete tabavusega.

Davis Bertans kogus keskmiselt 14 punkti ja tabas kolmepunktiviskeid 44,7% täpsusega. Janis Strelnieks tegi 6,6 resultatiivset söötu ja jagas sellega statistikatabelis 3.-4. kohta.

TV3 Sport jätkab spordialadele pühendatud temaatiliste päevadega. Esmaspäevad on pühendatud ajaloolistele KHL-i mängudele, teisipäev ja kolmapäev eksklusiivsetele jalgpallimatšidele ning neljapäev ja reede parimatele korvpallikohtumistele korvpalli Euroliigast ja NBA-st. Nädalavahetustel näidatakse kõige meeldejäävamaid finaalmänge.

Kommentaarid puuduvad