Täna
20. sept
13...16
2...12
Homme
21. sept
15...18
7...13

Sport

Läti jalgpallikoondise debüüt Euroopa meistrivõistlustel

Foto: Pressimaterjal/TV3
11:02 03. mai 2020
Autor: uudised.ee

Pavel Nedved, Petr Cech, Tomas Rosicky, Milan Baroš ja Jan Koller. Lõunanaabrite koondis ei kartnud neid Tšehhi jalgpallistaare. 2004. aastal jõudis Läti esimese ja ainukesena Balti riikidest jalgpalli Euroopa meistrivõistlustele. Seda ajaloolist kohtumist näeme taas ekraanidel pühapäeval, 3. mail kell 21.30 kanalis TV3 Sport ja veebis go3.tv.

Läti jalgpallurid pääsesid üllatuslikult Portugalis toimunud EM-finaalturniirile. Läti oli seal D grupis koos Saksamaa, Tšehhi ja Hollandiga. Läti läks tugeva Tšehhi meeskonnaga vastamisi alagrupi avamängus 15. juunil 2004 ja oli poolajaks juhtimas. Tšehhi koondis tuli siiski järele ja võitis mängu 2-1.

Esimese poolaja lõpus tabas värava Maris Verpakovskis, Läti üks kõigi aegade parimaid jalgpallureid. See oli ka lätlaste ainukene värav Euroopa meistrivõistlustel. Tšehhi koondis tegi combeack´i 73. minutil ja tabas teise värava 85. minutil.

Verpakovskis esindas sel ajal Kiievi Dynamo klubi. Ta on mänginud ka teistes tuntud Euroopa meeskondades - Vigo Celta, Madriidi Getafe, Spliti Hajduk. Ta esindas Lätit 104 ametlikus koondisemängus ja tabas 29 väravat.

Pärast tõsist lahingut tšehhidega (kes jõudsid välja poolfinaali) üllatasid lätlased jalgpallisõpru ka teises kohtumises. Läti suutis seal vastu pidada maailma ühe tugevaima rahvuskoondise, Saksamaaga. Läti – Saksamaa duell lõpes 0-0 viigiga.

Saksamaa heaks mängisid sellised superstaarid nagu Oliver Kahn, Michael Ballack, Miroslav Klose, Bastian Schweinsteiger, Philipp Lahm ja teised.

Kolmandas matšis jäi Lätil energiast puudu ja nad kaotasid Hollandile 0-3. Ka Hollandi tiimis olid muljetavaldavad nimed - Ruud van Nistelroy, Patrick Clevelert, Clarence Seedorf, Edgar Davids, Philip Cocu, Edwin vand de Saar, Roy Makaay, Arjen Robben, Jaap Stam, Wesley Sneijder.

Läti lõpetas neljanda kvalifikatsioonigrupi üllatuslikult teisena Rootsi järel, kuid Poola, Ungari ja San-Marino ees.

TV3 Sport jätkab spordialadele pühendatud temaatiliste päevadega. Esmaspäevad on pühendatud ajaloolistele KHL-i mängudele, teisipäev ja kolmapäev eksklusiivsetele jalgpallimatšidele ning neljapäev ja reede parimatele korvpallikohtumistele korvpalli Euroliigast ja NBA-st. Nädalavahetustel näidatakse kõige meeldejäävamaid finaalmänge.

 


Kommentaarid

Kommentaare 0
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!