Vaata, kuidas lätlane Gulbis Rafael Nadali higistama pani

uudised.ee

“See oli väga raske matš, tema servi vastu oli väga raske mängida,” ütles Rafael Nadal, üks kõigi aegade parimaid tennisiste pärast lahingut lätlase Ernests Gulbisega 10 aastat tagasi. Läti parima tennisisti mängu ATP Rome Masters poolfinaalis näed sel reedel kell 21.30 telekanalil TV3 Sport ja veebis go3.tv. Ülekannet kommenteerib otse-eetris Michel Lehtmets.

Rafael Nadal on tuntud kui “Savikuningas”, kuna savi-liivpinnasel kaotab ta väga harva. Lätlane Gulbis suutis teda siiski peaaegu võita. Gulbis servis 14 ässa ja Nadal null.

Gulbise tulemus on seda muljetavaldavam, et mängiti savi-liivkattega väljakul. Ässa on palju kergem lüüa rohul või kõval pinnasel.

Põhiliselt otsustasid mängu lihtvead. Lätlasel 56, Nadalil vaid 23. Avamängus murdis Nadal Gulbise, aga lätlane tuli suutis end koguda.

Gulbis on öelnud, et Nadal on talle hea vastane. Sel korral oli ta võidule lähedal, kuid karjääri jooksul on ta siiski kaotanud Nadalile kõik seitse duelli.

Nadal elas üle kolmesetise lahingu Gulbise vastu 1. mail 2010. aastal ATP Rome Masters 1000 poolfinaalis 6-4, 3-6, 6-4 võiduga.

“Ma ei mänginud hästi, mängisin kehvemini kui eelmistel päevadel. Mul oli võimalusi, aga ta servis alati 215-220km/h,” ütles Nadal pärast matši.

“Teises setis mängisin ma 10 korda paremini. Mul oli hea serv ja mu eeskäelöögid töötasid. Ma arvan, et Nadal veidi kartis mu eeskäele mängida. Ma andsin endast parima ja kaotasin, kuid olen rahul,” ütles Gulbis pärast 2 tundi ja 47 minutit kestnud kohtumist.

Enne seda kohtumist alistas Gulbis samal turniiril esinumbri Roger Federeri. Tema vastu on lätlasel kaks võitu. Gulbis suutis karjääri vältel võita ka teisi tennise superstaare nagu Novak Djokovic and Andy Murray.

Praegu on 31-aastane Gulbis ATP reitingu 162. kohal. 2014. aastal suutis ta mõnda aega püsida 10. kohal. Lätlane on triumfeerinud kuuel ATP World Tour turniiril.                    

TV3 Sport jätkab spordialadele pühendatud temaatiliste päevadega. Esmaspäevad on pühendatud ajaloolistele KHL-i mängudele, teisipäev ja kolmapäev eksklusiivsetele jalgpallimatšidele ning neljapäev ja reede parimatele korvpallikohtumistele korvpalli Euroliigast ja NBA-st. Nädalavahetustel näidatakse kõige meeldejäävamaid finaalmänge.

Kommentaarid puuduvad