Michael Jordani esimene viimase hetke võiduvise NBA playoff´is

uudised.ee

Rohkem kui 20 000 Cleveland Cavaliersi fänni ei suutnud oma silmi uskuda. Vaikuse katkestas Chicago Bullsi mängijate juubeldamine. Mängu viimastel sekunditel tegi Michael Jordan äärmiselt raske kuid täpse ja otsustava viske Cavaliersi korvi. Seda 1989. aasta NBA play-offi legendaarset mängu näeb uuesti sel laupäeval kell 21.30 kanalil TV3 Sport ja veebist go3.tv.

Cleveland oli favoriit, kuid nende unistused purustas Michael Jordan. See oli tema esimene, aga mitte ainuke viimase hetke võiduvise NBA play-offis tema hiilgava karjääri vältel.

Chicago tagamängija Jordan tõi meeskonnale 44 punkti. Lisaks korjas ta 9 lauapalli ja tegi 6 resultatiivset söötu.

3 sekundit enne neljanda veerandi lõppu võttis Bullsi peatreener Doug Collins minutiks aja maha. Pärast mängu selgitas ta oma strateegiat: “Viimase rünnaku eesmärk oli - pall Michaelile ja kõik teised eest ära!”

Kohe pärast pausi söödeti pall Jordanile, kes oli end vabaks mänginud. Hoolimata Craig Ehlo üritusest teda katta hüppas Michael õhku, püsis seal ja saatis palli korvi poole.

Bulls napsas võidu ühe punktiga 101:100 ja ühtlasi võitis play-off´i seeria 3:2. See oli 1989. aasta NBA play-off´i veerandfinaal.

Võitjate heaks kogus Scottie Pippen 13 punkti ja 10 lauapalli. Clevelandi ei suutnud päästa isegi Mark Price 23 ega Ron Harperi 22 punkti.

Huvitava faktina ei kaotanud Cavaliers 1988 - 1989 tavahooajal Bullsile kordagi. Clevelandi klubi oli Idakonverentsi kolmas samal ajal kui Chicago alles kuues. Tavahooajal võitis Cavaliers 57 mängu ja Bulls ainult 47.

Sellel hooajal alistas Bulls New York Knicksi 4:2 konverentsi poolfinaalis, kuid pidi tunnistama Detroit Pistonsi 4:2 paremust Idakonverentsi finaalis. Detroit Pistons tuli sel hooajal ka NBA meistriks.

26-aastane Michael Jordan korjas 1988-1989 tavahooaja mängus keskmiselt 32,5 ja playoff´is 34,8 punkti. See oli tema viies hooaeg NBA-s. Sel hetkel polnud ta veel NBA meister, see juhtus esimest korda 1991. aastal.

TV3 Sport jätkab spordialadele pühendatud temaatiliste päevadega. Esmaspäevad on pühendatud ajaloolistele KHL-i mängudele, teisipäev ja kolmapäev eksklusiivsetele jalgpallimatšidele ning neljapäev ja reede parimatele korvpallikohtumistele korvpalli Euroliigast ja NBA-st. Nädalavahetustel näidatakse kõige meeldejäävamaid finaalmänge.

 

Kommentaarid puuduvad