Täna
11. juul
14...19
9...15
Homme
12. juul
15...21
7...15

Sport

Ekraanile jõuab Meistrite liiga ajaloo üks põnevaim finaal AC Milan - Liverpool

Foto: Pressimaterjal/TV3
14:55 30. mai 2020
Autor: uudised.ee

2005. aasta UEFA Meistrite liiga finaali 53. minutil hakkasid AC Milani fännid võidulaule laulma, sest ei kahelnud oma meeskonna 3:0 edus. 

Kõik muutus aga järgmise 6 minuti jooksul. Seda ülipõnevat kohtumist AC Milan - Liverpool FC näeme uuesti sel laupäeval kell 21.30 kanalil TV3 Sport ja veebis aadressil go3.tv. Ülekannet vürtsitab otse-eetris kommentaaridega Taavi Pailk.

Istanbulis toimunud duellil lõi AC Milani kuulus mängija Paolo Maldini värava juba esimesel minutil. Argentiinast pärit Hernan Crespo tabas esimesel poolajal veel kaks väravat.

Vaheaeg algas seisult 3:0. Tundus, et Inglise klubi on juba kaotanud. Kuid 54. minutist alates hakkas Liverpool vastaseid tuuseldama.

See jalgpallilahing vajas võitja selgitamiseks nii lisaaega kui ka penaltiseeriat. Milani staarid Andrei Shevchenko, Andrea Pirlo ja Serginho ei suutnud 11 meetri piirilt tabada. Milani mängijad ja fännid valasid pisaraid, kuid Liverpooli poolehoidjad olid õnnejoovastuses.

Liverpooli jaoks oli see viies maineka turniiri võit ja Steven Gerrard nimetati hooaja parimaks jalgpalluriks UEFAs.

Liverpoolil ei olnud nii palju staarmängijaid kui Milanil. Lisaks juba mainitud palluritele esindasid klubi Cafu, Jaap Stam, Kaka, Alessandro Nesta ja Clarence Seedorf.

Kiitust Liverpooli aadressil tuli ka väljastpoolt Inglismaad. Argentiina legend Diego Maradona ütles: “Isegi Brasiilia meeskond, kes võitis 1970 World Cup´i poleks suutnud Milano vastu 0:3 kaotusseisust välja tulla. Liverpool tõestas, et imesid juhtub ja ma olen nüüd nende fänn. Nad näitasid, et jalgpall on kõige ilusam spordiala.”

TV3 Sport jätkab spordialadele pühendatud temaatiliste päevadega. Esmaspäevad on pühendatud ajaloolistele KHL-i mängudele, teisipäev ja kolmapäev eksklusiivsetele jalgpallimatšidele ning neljapäev ja reede parimatele korvpallikohtumistele korvpalli Euroliigast ja NBA-st. Nädalavahetustel näidatakse kõige meeldejäävamaid finaalmänge.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!