Vaata uuesti, kuidas Barcelona Manchester Unitedit üllatas

uudised.ee

Suurepärane esitlus Lionel Messilt ja Barcelona klubilt. Nii tuleks kirjeldada 2011. a UEFA Meistrite liiga finaali. Selles matšis ei jätnud Kataloonia klubi Manchester Unitedile mingit võimalust ja võitis 3:1.

Seda imelist Londoni Wembley staadionil peetud kohtumist näeb uuesti sel laupäeval kell 21.30 kanalilt TV3 Sport ja veebist go3.tv. Ülekannet kommenterib otse-eetris Taavi Pailk.

Legendaarse Alex Fergusoni all treeninud “punased kuradid” pidasid vastaste survele vastu pool kohtumist. Esimese 45 minuti järel oli seis 1:1, kuid teise poolaja algusest domineeris Barcelona täielikult. Barcelona jäi peale 3:1 ja tuli viiendat korda Meistrite liiga võitjaks.

Barcelona väravad lõid Pedro, Lionel Messi ja David Villa. Manchester Unitedi värava tabas legendaarne Wayne Rooney. Kusjuures 2010/2011 Meistrite liiga hooajal tabas Messi rekordilised 12 väravat.

Ilmselge Barcelona eelis oli näha ka statistikast. Barcelona tegi 19 pealelööki, samas kui vastased ainult 4. Pepo Guardiola mängijad tegid väravaraamidesse 12 lööki, Fergusoni õpilased vaid ühe!

Barcelona jalgpalluritel oli 6 nurgalööki, Manchester Unitedil null. Barcelona kontrollis palli 63% ajast, vastased vaid 37%.

Lisaks juba eelpool mainitud mängijatele oli Barcelona klubis teisigi stare - Xavi, Andres Iniesta, Dani Alves, Carles Puyolis. Manchesteri klubi au kaitsesid Ryan Giggs, Rio Ferdinand, Paul Scholes. See oli Manchester Unitedi väravavahi Edwin van der Saar´i karjääri viimane matš.

Kusjuures enne finaali näitas Manchester United veidi paremaid tulemusi. “Punased kuradid” olid võitnud 9 matši, 3 lõpetanud viigiga ja kaotusi neil polnud. Barcelonal oli 8 võitu,1 kaotus ja 2 viiki.

Kommentaarid puuduvad