Eesti-Läti kossulahing 2015. a EM-il oli kui Ameerika mäed

uudised.ee

Esimese veerandaja järel juhtis Eesti 29:15. Samas kolmandal veerandajal tabas Läti 22 ja Eesti koondis vaid 5 punkti. Seda väga tasavägist mängu näeme uuesti sel laupäeval kell 21.30 kanalist TV3 Sport ja veebist go3.tv. Ülekannet vürtsitavad värskete kommentaridega Tarmo Paju ja Rauno Pehka.

Eesti meeskonna parimad olid Gregor Arbet 16 ja Janar Talts 12 punktiga. Lätlaseid juhtisid Janis Strelnieks ja Janis Timma vastavalt 21 ja 15 punktiga. Kuigi eestlased tegid lõunanaabritele ära kolmeste täpsuses (45% versus 36%), olid lätlased kõrgelt üle kahepunktivisetes 54 protsendiga meie koondise 32% vastu.

Eesti jaoks oli see viies kord Euroopa meistrivõistlustel finaalturniiril mängida. Meie mehed pidid tunnistama Leedu, Tšehhi, Belgia ja Läti paremust. Võita õnnestus Ukrainat ja kokkuvõttes toodi koju 20. koht 24 rahvuskoondise seast. Hilisemale hõbemedalistile Leedule kaotati vaid 2 punktiga.    

Gregor Arbet oli Eesti rahvuskoondise parim mängija keskmiselt 11,6 punktiga mängu kohta. Janar Talts lisas keskmiselt 10,4 punkti. Kolmepunktivisetes oli Eesti koondis 85,7% täpsusega turniiri parim!

Läti rahvuskoondis sai 2015. a EM-il 4 võitu ja 5 kaotust, mis tähendas kaheksandat kohta. Läti kaotas Leedule, Ukrainale, Prantsusmaale, Kreekale ja Tšehhile, kuid alistas Eesti, Belgia, Sloveenia ja korra ka Tšehhi. Lõunanaabrite jaoks oli see 13. kord Eurobasketi finaalturniiril osaleda.

Lätil ei olnud ühte tõelist ründeliidrit. Nende parim tabaja oli kahtlemata Dairis Bertans keskmiselt 10 punktiga mängu kohta. Kahepunktivisete täpsuses oli Läti turniiri kolmandal kohal (54%).

Väga huvitava mängu võitis 75:64 Läti koondis.

Kommentaarid puuduvad