UFC võitlussaar pakub põnevaid duelle ja imelisi päikeseloojanguid

uudised.ee

UFC on jõudnud Abu Dhabi Yas-nimelisele võitlussaarele Araabia Ühendemiraatides. Korraldajate sõnul läks vaja 740 inimest, 350 tonni terast ja 18km kaableid, et 640 tuhande ruutmeetrisest alale luua selle aasta parimate matšide vääriline võitluspaik. Vaatajad saavad 15 päeva jooksul nautida 4 tulist võistluspäeva.

MMA fännid ootavad pikkisilmi selle nädalavahetuse ajaloolist lahingut. UFC kergekeskkaalu meister Kamaru Usman võitleb Jorge Masvidaliga. Need kaks eliitvõitlejat on pühapäevase ürituse põhimatšis. See sai teoks pärast seda, kui Gilbert Burns COVID-19 positiivse proovi tõttu tiitlivõimalusest ilma jäi.

Karismaatiline ameeriklane Jorge Masvidal tõmbab oma ettearvamatu käitumisega ligi fänne ja ajakirjanikke. Ka enne Araabia Ühendemiraatidesse maandumist leidis ta aega, et oma eralennukiga Roomas pitsat ostmas käia.

Tiitlit kaitseb 33-aastane Usman, kes on nüüdseks UFC puuris võitnud 15 matši järjest. Tal on kokku 16 võitu ja 1 kaotus. Meistrivöö võitis ta eelmisel aastal Tyrone Woodley´lt. Detsembris kaitses ta tiitlit alistades ameeriklase Colby Covingtoni.

35-aastane Masvidal, kes on UFC edetabeli kolmas, on võitnud 35 ja kaotanud 13 matši. Praegu on ta võitnud 3 matši järjest. Ta hoiab UFC ajaloo lühima matši rekordit – eelmise aasta juulis nokauteeris ta Ben Askreni 5 sekundiga.

Pühapäeval on UFC tähetund ka ühel Baltikumi sportlasel. Leedu vanematega Ameerika naissportlane Rose Namajunas läheb vastamisi brasiillase Jessica Andradega. 28-aastane Namajunas saab leedu keelest aru, sest käib regulaarselt siinmail oma vanavanemaid külastamas. UFC-s on tal 8 võitu ja 4 kaotust. Tema vastasel on ette näidata 20 võitu ja 7 kaotust. Andrade kaotas meistritiitli eelmisel aastal hiinlanna Zhang Weilile. Andrade on UFC õlgkaalu tabeli esimene ja Namajunas teine.

Järgmise neljapäeva, 16. juuli varahommikul teeb oma UFC debüüdi ka leedukas Modestas Bukauskas (10-2). Ta kohtub poolraskekaalu kategoorias kreeklase Andreas Michailidisega (12-3), kes asendab brassiillast Vinicius Moreira. Viimane jäi lahingust eemale koroonaviirusesse haigestumise tõttu.

UFC251 kannab Eestis üle telekanal TV3 Sport ja veebileht go3.tv. Pühapäevane ülekanne algab kell 5 varahommikul, põhimatš orienteeruvalt 8 ajal.

Kommentaarid puuduvad