Pärnu linnavalitsus ei andnud Mürafestivali korraldamiseks luba

uudised.ee

Pärnu linnavalitsuse avalike ürituste komisjon ei andnud Audru ringrajal Mürafestivali korraldamiseks avaliku ürituse luba, küll aga lubati ringrajal Porsche Festivali korraldada, vahendab BNS.

„Ühegi ürituse eesmärgiks ei tohi olla teiste inimeste tahtlik häirimine,“ ütles komisjoni sekretär Katrin Kukk.

Pühapäeval esitas mittetulundusühingut Mannerg esindav Andres Hall linnavalitsusele taotluse korraldada 23. augustil kell 9-20 Audru ringrajal Mürafestival. „MüraFestival on ringrajal toimuv autode ja mootorrataste kogunemise ja rajal sõitmise üritus, mis toimub tingimustes, kus ei võeta arvesse ringraja operaatori poolt kehtestatud mürapiiranguid ega regulatsioone. Tegemist on "demonstratsioonesinemisega", millega näitlikustada, millist mõju avaldavad ringraja igapäevasel tegutsemisel rakendatavad sõidukite tekitatava müra maksimaalse taseme ja seatud kellaajalised piirangud ringrajalt levivale mürale,“ kirjutatakse taotluses.

Taotluses kirjeldatakse, et erinevalt ringraja igapäevasest tegevusest, mil kehtivad sõidukite maksimaalse mürataseme nõuded, soovitakse sellel üritusel osalevatele sõidukitele kehtestada minimaalse mürataseme reeglid. „See tähendab, et piisavat müra mittetekitavaid sõidukeid rajale ei lubata. Soovitatav on kõikidel sõidukitel eemaldada müra summutavad tehnilised lahendused. Päeva jooksul mõõdetakse sõidukite mürataset ja autasustatakse suurimat müra tekitavate sõidukitega sõitjaid,“ informeeris Hall.

Päev oli kavas lõpetada 15 minutit kestva ilutulestiku ja akustiliste eriefektide etendusega.
Samas lubas avalike ürituste komisjon mittetulundusühingul Mannerg korraldada Audru ringrajal 24. juulil kell 10-18 ja 25. juulil kell 10-18 Porsche Festivali.

Komisjoni loal võib sellel üritusel olla müratase tavapärasest normist, milleks on 55 detsibelli, kümne detsibelli võrra kõrgem, sest seda on vaja müratõkete efektiivsuse kontrollimiseks. Audru ringraja mürataset mõõdetakse 20.-27. juulini kahes statsionaarses mõõtepunktis.

Kommentaarid puuduvad