Mike Tysoni ja Roy Jones Jr kauaoodatud lahing toimub sel pühapäeval

uudised.eeg

Pärast 15 aastast pausi naaseb superstaar Mike Tyson poksiringi, tema vastaseks on poksilegend Roy Jones juunior. Aasta poksiüritusel näeme lisaks mitut põnevat eelmatši.

Los Angeleses toimuvat üritust kannab Baltikumis eksklusiivselt üle voogedastusteenus Go3. Ülekanne algab pühapäeva, 29. novembri varahommikul kell 4.00 eelmatšidega. Eelmatšides kohtub ameerika sotsiaalmeediastaar Jake Paul endise NBA mängija ning kolmekordse NBA pealtpaneku võistluse võitja Nate Robinsoniga. Samuti lähevad vastamisi professionaalsed poksijad Badou Jack ja Blake McKernan ning Viddal Riley ja Rashad Coulter. Meeldejäävat õhtut vürtsitavad muusikaga tippmuusikud nagu Lil Wayne, French Montana, Wiz Khalifa, DaBaby, YG ja Ne-Yo.

54-aastane ja 178cm pikk Tyson oli kunagi maailma tugevaim raskekaallane. Ta võitis järjest esimesed 37 profimatši, kus nokaudiga alistas 19 vastast. Kokku on legendaarne ameeriklane võitnud 50 matši (44 nokaudiga) ja kaotanud 6 duelli. Enamik tema kaotusi tuli karjääri lõpus. Tysoni esimene profimatš oli 1985. ja viimane 2005. aastal, ametlikult lahkus ta võistlusspordist 2006. aastal.

51-aastane ja 180cm pikk Jones juunior on maailmameister olnud neljas kaalukategoorias – kergkeskkaalus, keskkaalus, poolraskekaalus ja raskekaalus.

Ta võitis 1988. aasta Seouli olümpiamängudel kergkeskkaalu hõbemedali. Jones juunior on ainuke poksija ajaloos, kes tuli raskekaalu meistriks, kuid alustas oma karjääri kergkeskkaalus.

Ka Jones juunior alustas profikarjääri mitmete järjestikuste võitudega. Kokku on ta võitnud 66 matši (47 nokaudiga) ja kaotanud üheksa. Huvitava faktina on Jones juunioril ka Vene kodakondsus. Tema karjäär kestis 1989-2018. Ta on olnud poksikommentaator, räppar ja näitleja.

Õhtu põhimatš Tysoni ja Jones juuniori vahel saab olema kuni kaheksa raundi, igaüks kaks minutit. Näidismatšidel on kirjutamata reegel, et poksijad ei ürita vastast nokauti lüüa. Tyson aga ütles, et ta on kõigeks valmis ja Jones olevat lausa võidu nimel valmis surema.

Mõlemad staarid saavad automaatselt 10 miljonit dollarit. Olenevalt ülekandetulust võib sellele lisanduda veel 20 miljonit.

Kunagi hinnati Tysoni varade väärtuseks 360 miljonit USA dollarit, hiljem oli ta isegi võlgades. Võlad on nüüd likvideeritud ja Tyson pole nii rikas kui enne, kuid enda sõnul on ta praegu õnnelikum. Ta kavatseb oma tasu heategevuseks annetada.

Kommentaarid puuduvad