Endine UFC meister üritab alistada võidulainel kaasmaalase

uudised.ee

Kas endine UFC sulgkaalu (kuni 65,8kg) meister Max Holloway suudab taastuda kahest järjestikusest kaotusest ja lõpetada Calvin Kattari võiduseeria?

Seda saame teada sel laupäeval, 16. jaanuaril kui UFC võitlussaarel Araabia Ühendemiraatides lähevad vastamisi need kaks ameeriklast, kes mõlemad on 29 aastased ja 180cm pikad. Seekord algab ülekanne meile väga sobival ajal – kell 22.00. Otseülekannet näeb telekanalist TV3 Sport 2 ja voogedastusteenusest Go3. Ülekanne algab nelja eelmatšiga.

Holloway oli UFC tšempion peaaegu kaks ja pool aastat – 2017-2019. Meistritiitli võitis ta matšis brasiillase Jose Aldo vastu. Meistrivöö kaotas ta 2019. a detsembris austraallasele Alexander Volkanovskile. 2020. a juulis kohtusid need kaks uuesti UFC puuris. Kohtunike otsusega tuli taas võitjaks austraallane, kes hetkel on sulgkaalu maailmameister. Kohtunike otsus vallandas suure pahameelelaine. Isegi UFC presidendi Dana White’i arvates oleks pidanud võitma Holloway.

Holloway on praegu UFC edetabelis esimene. Kusjuures 2013. aastal pidi ta tunnistama legendaarse iirlase Conor McGregori paremust, keda näeme taas võistlustules juba järgmisel nädalal. Holloway on MMA võistlustelt saanud 21 võitu (10 nokaudiga) ja 6 kaotust.

Kattar on sulgkaalu edetabelis kuuendal kohal. Ta on võitnud 22 MMA matši (11 nokaudiga) ja kaotanud 4.

Kattar on nüüd võitnud kaks korda järjest ja neli viimasest viiest duellist. Viimases matšis alistas ta kaasmaalase Dan Ige. Aastani 2011 võistles ta kergekaalus (kuni 70,3kg), kus on võistelnud ka Holloway.

UFC spetsialistide sõnul on Kattar ja Holloway sarnase stiiliga võitlejad. Nad on paremad lukumaadluses kui püstivõitluses.

Eelmatšides oodatakse põnevat võitlust Ameerika veteranide, 36-aastase Carlose Conditi ja 40-aastase Matt Browni vahel. See matš toimub kergekeskkaalu (kuni 77,1 kg) kategoorias. Condit on UFC vahetiitli hoidja ja kaks korda meistritiitli nimel võistelnud.

Kommentaarid puuduvad