Inglise kõrgliigas on pühapäeval Liverpooli ja Manchester Unitedi duell

uudised.ee

Eriti magus vaatemäng ootab jalgpallisõpru ees pühapäeval, mil Inglise kõrgliigas lähevad vastamisi valitsev meister Liverpool ja hetke tabeliliider Manchester United.

Manchester United alustas hooaega kehvalt, kuid on praegu peatamatu. Nad on viimasest 11 mängust võitnud üheksa ja kaks lõpetanud viigiga. United on 17 mänguga kogunud 36 punkti ja on tabelis esikohal.

Liverpool on samuti maha pidanud 17 kohtumist ning on 33 punktiga tõusnud teisele kohale. Jürgen Kloppi meeskonnal on mõõnaperiood – nad pole võitnud juba kolm mängu ja viimases voorus kaotati ootamatult 0:1 Southamptonile.

Liverpool on praeguseks löönud 37 väravat, mis on liiga parim tulemus, kuid viimase kolme mängu jooksul on nad tabanud vaid korra.

Kogu Inglise kõrgliiga ajaloo arvestuses jääb neist kahest peale Manchester United, kuid viimastel aastatel on võidukas olnud pigem Liverpool.

Kokku on Inglise kõrgliigas kohtutud 56 korral. Manchester United on neist võitnud 28 ja Liverpool 15 mängu, viiki on jäädud 13 korral. Huvitava faktina pole Manchester United Liverpooli võitnud juba neli mängu – kaks kaotust ja kaks viiki.

Kümnest viimasest mängust erinevatel turniiridel õnnestus Unitedil Liverpooli võita vaid korra. See juhtus viis aastat tagasi, 2016. a jaanuaris Anfieldi staadionil (1:0).

Hetkel tabelis kolmandat kohta hoidev Manchester City võõrustab pühapäeval Crystal Palace’i meeskonda. Manchester City’l on 32 punkti vaid 16 mänguga. Võib juhtuda, et nädalavahetusel tõusevad nad teisele kohale Liverpooli ette.

Crystal Palace’il on 18 mängu järel 23 punkti ja on sellega 13. kohal.

Telekanalid TV3 Sport ja TV3 Sport 2 ning voogedastusteenus Go3 kannavad nädalavahetusel ja esmaspäeval üheksa mängu.

 

Ülekannete ajakava:

16. jaanuar

14:20 Wolverhampton - West Bromwich Albion

16:50 Leeds United - Brighton

16:50 West Ham - Burnley (TV3 Sport 2),

19:20 Fulham - Chelsea

21:50 Leicester City - Southampton;

 

17. jaanuar

15:55 Sheffield United - Tottenham Hotspur

18:15 Liverpool - Manchester United

21:05 Manchester City - Crystal Palace;

 

18. jaanuar

21:50 Arsenal - Newcastle United.

Kommentaarid puuduvad