Legendaarne Conor McGregor naaseb pärast aastast pausi UFC puuri

uudised.ee

Terve spordimaailm ootab McGregori ja Poirieri duelli. Endine kahe kaalukategooria meister, iirlane Conor McGregor läheb vastamisi endise kergkaalu vahetiitli omaniku, ameeriklase Dustin Poirieriga.

See põnevat kergkaalu (kuni 70,3kg) matši kannavad otse UFC võitlussaarelt üle telekanal TV3 Sport ja voogedastusteenus Go3 24. jaanuari hommikul. Põhimatš algab Eesti aja järgi orienteeruvalt 7.00, enne seda näidatakse nelja eelmatši.

McGregor ja Poirier kohtuvad juba teist korda. 2014. aastal nokauteeris McGregor ameeriklase 1 minuti ja 40 sekundiga. Enne seda suutis Poirier iirlase ühe hamba võrra vaesemaks teha.

32-aastane ja 175cm pikk McGregor on varasemalt olnud UFC meister nii kergkaalus kui sulgkaalus (kuni 65,8kg). Ta on MMA karjääri jooksul saanud 22 võitu (19 nokaudiga) ja neli kaotust.

McGregor kaotas kergkaalu meistrivöö 2018. a oktoobris kuulsale Venemaa esindajale Habib Nurmagomedovile. Oma viimases matšis eelmise aasta jaanuaris alistas McGregor ameerika võitleja Donald Cerrone 40 sekundiga. Enne seda sai ta võidu maitset tunda tükk aega tagasi – 2016. aasta novembris, mil McGregor alistas ameeriklase Eddie Alvarezi. Vahepeal ei võidelnud ta kaks aastat, sest teatas karjääri lõpetamisest.

McGregor on hetkel UFC kergkaalu tabelis neljandal kohal. Huvitava faktina sai McGregor oma MMA karjääri esimese kaotuse 2008. aastal Leedu võitlejalt Artemis Sitenkovilt.

Samas pikkuses ja vanuses Poirier on varasemalt olnud UFC kergkaalu vahetiitli omanik. Ta on alistanud mitmed tipptasemel võitlejaid - Max Holloway, Justin Gaethje, Eddie Alvarezi, Anthony Pettise ja Uus-Meremaa võitleja Dan Hookeri, kes kaotas ameeriklasele eelmisel juunil.

2019. a septembris kaotas Poirier Nurmagomedovile. See oli tema ainukene kaotus viimase kaheksa matši jooksul.

Poirieril on 26 võitu (12 nokauti) ja 6 kaotust. Ta on UFC kergkaalu tabelis teine. Meistrivöö on endiselt Nurmagomedovi käes, hoolimata sellest, et ta teatas karjääri lõpetamisest.

Enamik spetsialiste peab favoriidiks McGregorit. Kuigi Poirier on veidi parem lukumaadluses on iirlane väga hea löökides.

“Dustin meeldib mulle, ma arvan, et ta on hea võitleja - isegi suurepärane võitleja - , kuid ta on minust siiski mitu taset madalamal,” ütles McGregor matši promoklipis ja lubas Poirieri 60 sekundiga nokauti lüüa.

“Ma arvan, et pikemates matšides võidab parem sportlane. Igaüks võib matši alguses viga saada, aga mida kauem matš kestab, seda enam tõuseb esile parem võitleja ning ma tahan näidata, et mina olen parem võitleja,” vastas Poirier.

Kommentaarid puuduvad