Barcelona ja Šmits üritavad Vene meeskonnalt revanši saada

uudised.ee

Euroliiga liider Barcelona ja nende esindaja Rolands Šmits üritavad teisipäevases mängus saada revanši Peterburi Zenitilt, kes on sel hooajal väga hästi mänginud.

Barcelona (15 võitu, 6 kaotust) ja nende karismaatiline treener Šarūnas Jasikevičius on nüüd võitnud neli mängu järjest ja kolmandal kohal olev Zenit (13 võitu, 6 kaotust) on võitnud viis mängu viimasest kuuest.

Esimese omavahelise duelli võitis 74:70 ootamatult Zenit, keda esindab Leedu keskmängija Artūras Gudaitis. Tookord polnud Barcelonal abiks nende treenerit.

Ääremängija Šmits mängib Barcelonas jätkuvalt tähtsat rolli. Viimases mängus Belgradi Crvena Zvezda vastu viskas ta 11 punkti. Barcelona liider Nikola Mirotič on pärast vigastust tagasi, kuid samal positsioonil mängiv Šmits saab endiselt lausa 16 minutit mänguaega. Ta viskab keskmiselt 7,4 punkti, võtab 3,6 lauapalli ning kogub 8,1 punktise efektiivsusnäitaja.

Teisel kohal olev Moskva CSKA (15 võitu, 6 kaotust) ja nende tagamängija Janis Strelnieks reisivad Berliini, et kolmapäeval Albaga (8 võitu, 13 kaotust) kohtuda. Saksa meeskond on 14. kohal.

CSKA on saanud kaks järjestikust kaotust, kuid eelmise vooru mängus Istanbuli Fenerbahce vastu viskas Strelnieks lausa 12 punkti. See oli tema selle hooaja paremuselt teine mäng. Keskmiselt toob ta meeskonnale 5,9 punkti mängu kohta ja tabab kolmepunktivisetest 45%.

Esimeses omavahelises duellis Moskvas võitis Alba sensatsiooniliselt 93:88. Eelmisel nädalal võitis Alba ka Vitoria Baskoniat ootamatult 84:77.

Kolmapäeval kohtub Kaunase Žalgiris (12 võitu, 9 kaotust) Hispaanias Valencia Basketiga (11 võitu, 10 kaotust). Esimese Leedus toimunud kohtumise võitis Valencia 94:82. Valencia on viimasest viiest mängust Euroliigas võitnud vaid ühe.

Leedu meistrid on hetkel Euroliiga tabelis kuuendal kohal, Valencia üheksandal. Kaasaegses Euroliigas kohtuvad need meeskonnad üheksandat korda, Žalgiris on neist seni võitnud vaid kaks.

TV3 Sport ja järgmise generatsiooni voogedastusteenus Go3 näitavad teisipäeval ja kolmapäeval viit Euroliiga ülekannet.

 

Ülekannete ajakava:

26. jaanuar

19:45 Fenerbahce - Maccabi (TV3 Sport, Go3),

21.30 Armani - Olympiacos (Go3),

21.45 Barcelona - Zenit (TV3 Sport, Go3);

 

27. jaanuar

20:45 ALBA - CSKA (Go3),

21:00 Valencia - Žalgiris (TV3 Sport, Go3).

Kommentaarid puuduvad