Tabeliliider Manchester City kohtub Liverpooliga

uudised.ee

Liverpool vs Manchester City. Need Inglise jalgpallihiiud katsuvad jõudu pühapäevases Inglise kõrgliiga mängus.

Edetabeli hetkeliider Manchester City on viimasel ajal mänginud suurepäraselt, valitsev meister Liverpool aga väga kehvalt. City on saanud kõrgliigas üheksa järjestikust võitu, 21 mänguga on kogutud 47 punkti. Teiste liigade kohtumisi arvesse võttes on Manchesteril juba 13 järjestikust võitu.

Liverpool on Inglise kõrgliigas võitnud ainult kaks mängu viimasest kaheksast. Viimases voorus kaotati 0:1 tabeli lõpus olevale Brightonile. Hiljuti kaotati 0:1 ka nõrgemale Burnley klubile. Enne seda polnud Liverpool Anfieldi staadionil kaotanud juba 68 mängu. Hetkel on Jürgen Kloppi juhitav meeskond tabeli neljandal kohal 22 mänguga kogutud 40 punktiga.

Esimene Manchester City ja Liverpooli omavaheline duell sel hooajal lõppes seisuga 1:1. Huvitava faktina on Manchester City kogu Inglise kõrgliiga ajaloo jooksul Liverpooli Anfieldi staadionil võitnud vaid ühe korra – 2003. aastal. 

Anfieldi staadionil on võõrustajad Cityt võitnud 19 korda ja viiki jäädi üheksal korral. Inglise kõrgliigas on need meeskonnad kohtunud 47 korral, millest Liverpool on võitnud 20 ja Manchester City 10 mängu. 17 mängu lõppes viigiga.

Tabeli teisel kohal olev Manchester United võõrustab laupäeval Evertoni. Manchester United on 22 mänguga kogunud 44 punkti. Seitsmendal kohal olev Everton on 20 mänguga kogunud 36 punkti. Eelmises voorus alistas Manchester United Southamptoni võimsalt 9:0. Hooaja esimese omavahelise kohtumise võitis Manchester United 3:1. 

Telekanal TV3 Sport ja voogedastusteenus Go3 kannavad laupäevast esmaspäevani üle 10 Inglise kõrgliiga mängu.

Ülekannete ajakava:

6. veebruar

14:20 Aston Villa – Arsenal

16:50 Newcastle United – Southampton

16:50 Burnley – Brighton (ainult Go3)

19:20 Fulham – West Ham United

21:50 Manchester United – Everton;

7. veebruar

13:50 Tottenham Hotspur – West Bromwich Albion

15:50 Wolverhampton – Leicester City

18:15 Liverpool – Manchester City

21:05 Sheffield United – Chelsea;

8. veebruar

21:50 Leeds United – Crystal Palace.

Kommentaarid puuduvad