Euroliiga liider Barcelona kohtub neljapäeval Žalgirisega

uudised.ee

Euroliiga liider Barcelona ja seal mängiv lätlane Rolands Šmits üritavad neljapäeval teist korda sel hooajal võita Kaunase Žalgirist.

Barcelona (17 võitu, 7 kaotust), keda treenib endine Žalgirise juhendaja Šarūnas Jasikevičius, alistas hooaja esimeses Kaunases toimunud duellis Žalgirise 73:62. Kaasaegses Euroliigas kohtuvad need klubid 29. korda. Barcelona juhib omavaheliste kohtumiste skoori võimsalt 23:5.

Barcelona ääremängija Rolands Šmits alustab tavaliselt mängu pingil ja asendab meeskonna säravaimat tähte, Nikola Miroticit. Šmits viskab keskmiselt seitse punkti, võtab 3,6 lauapalli ja kogub 7,8 punktise efektiivsusnäitaja. Žalgiris (13 võitu, 10 kaotust) on hetkel edetabeli üheksandal kohal. Barcelona liider Mirotic viskab keskmiselt 16,4 punkti, võtab 6,3 lauapalli ja kogub 21,9 punktise efektiivsusnäitaja.

Barcelonal on turniiri parim kaitsemäng – vastastel lastakse koguda keskmiselt vaid 74 punkti. Žalgiris annab vastastele keskmiselt 77,7 punkti, mis on Euroliiga kuues tulemus.

Žalgirise mängijad on kolmepunktivisetes Euroliiga täpseimad – 42,7%. Barcelona on neljandal kohal 40,4% täpsusega. Ka vabaviskejoonel on leedukad täpsemad – korvi jõuab 86% visetest. Barcelona meestel on see number 79,3%. Barcelona ja Žalgiris võidutsesid nädalavahetusel vastavalt Hispaania ja Leedu karikavõistlustel.

Turniiri autsaider Moskva regiooni Himki (2 võitu, 21 kaotust) ning seal mängivad lätlased Janis Timma ja Dairis Bertans kohtuvad neljapäeval Euroliiga 11. kohal oleva Vitoria Baskoniaga, kus mängib ka eestlane Sander Raieste. Baskonia on hetkel võitnud kaks mängu järjest.

Timma viskab keskmiselt 7,4 punkti ja võtab 2,9 lauapalli. Bertans korjab keskmiselt 5,3 punkti. Baskonia ridades mängivad Kurucs ja Raieste saavad mänguaega episoodiliselt.

TV3 Sport, TV3 Sport 2 ja järgmise generatsiooni teleteenus Go3 näitavad neljapäeval ja reedel kaheksat Euroliiga mängu.

Ülekannete ajakava:

18. veebruar

18:45 Khimki – Baskonia (Go3),

19:15 Anadolu Efes – Olympiacos (TV3 Sport, Go3),

21:30 Armani – Maccabi (TV3 Sport 2, Go3),

21:45 Barcelona – Žalgiris (TV3 Sport, Go3);

19. veebruar

19:30 Fenerbahce – ALBA (TV3 Sport, Go3),

21:30 ASVEL – Bayern (Go3),

21:30 Crvena Zvezda – Zenit (Go3),

21:45 Valencia – Real (TV3 Sport 2, Go3).

Kommentaarid puuduvad