Kas Everton pikendab Liverpooli piinu?

uudised.ee

Kolm kaotust järjest, turniiri kuues koht ja liidrist 16 punkti taga. Selline seis on Inglise kõrgliigas tiitlikaitsjal Liverpoolil. Jürgen Kloppi meeskond üritab kaotustejada lõpetada laupäeval, mil Liverpooli derby raames võõrustatakse Evertoni klubi.

Liverpoolil on 24 mängu järel 40 punkti. Everton on 23 kohtumisega kogunud 37 punkti ning on tabeli seitsmes. Hooaja esimene omavaheline matš lõppes 2:2 viigiga. Everton võitis Liverpooli viimati 2010. a oktoobris 2:0. Järgmisest 20 Inglise kõrgliiga kohtumisest kaheksa võitis Liverpool ja 12 jäädi viiki. Everton pole Liverpooli derbyt võitnud juba 23 mängu. Anfieldi staadionil kaotas Liverpool Evertonile viimane kord 1999. a septembris (1:0).

Liverpooli tuju tõstis sel nädalal 2:0 võit Leipzigi üle UEFA Meistrite liigas.

Inglise kõrgliiga tabeliliider Manchester City on võitnud 12 mängu järjest ja kohtub pühapäeval Londoni Arsenaliga. Cityl on 24 mängu järel 56 punkti. Arsenal on sama arvu kohtumistega kogunud 34 punkti ning on kümnendal kohal. Hooaja esimese omavahelise mängu võitis Manchester City 1:0. City on Arsenali Inglise kõrgliigas võitnud juba seitse korda järjest. Viimast korda võitis Arsenal Cityt 2015. a detsembris 2:1.

Teise koha hoidja Manchester United võõrustab pühapäeval Newcastle Unitedit. Manchester United on Cityst taga 10 punktiga ja viimased kaks mängu lõpetanud viigiga. Newcastle’i meeskond on madalseisus, nad on viimasest üheksast mängust kaotanud seitse ja kukkusid 17. kohale. Neil on 24 mängu järel 25 punkti. Esimese omavahelise kohtumise võitis Manchester United 4:0.

Ka pühapäevane Londoni derby saab olema huvitav. Vastamisi lähevad hästi mängiv West Ham United ning kriisis Tottenham Hotspur.

West Ham United on viimasest kaheksast mängust võitnud kuus. Viiendal kohal olev meeskond on 24 mänguga kogunud 42 punkti. Tottenham Hotspuri jalgpallurid on viimasest viiest matšist võitnud vaid ühe ja seega kukkusid tabelis üheksandale kohale 23 mängu järel kogutud 36 punktiga. Hooaja esimene omavaheline kohtumine lõppes 3:3 viigiga.

Telekanal TV3 Sport ja voogedastusteenus Go3 kannavad reedest esmaspäevani üle kõik kümme Inglise kõrgliiga mängu.

 

Ülekannete ajakava:

19. veebruar

21:50 Wolverhampton – Leeds United;

 

20.  veebruar

14:20 Southampton – Chelsea

16:50 Burnley – West Bromwich Albion

19:20 Liverpool – Everton

21:50 Fulham – Sheffield United;

 

21. veebruar

13:50 West Ham United – Tottenham Hotspur

15:50 Aston Villa – Leicester City

18:15 Arsenal – Manchester City

20:50 Manchester United – Newcastle United;

 

22. veebruar

21:50 Brighton – Crystal Palace.

 

Kommentaarid puuduvad