Rahvusvaheline suusaliit mõistis Andrus Veerpalu süüdi

uudised.ee

Rahvusvahelise Spordiarbitraaži CAS-i dopingudivisjon määras endisele murdmaasuusatajale Andrus Veerpalule seotuse eest veredopingu kasutamise skandaaliga kaheaastase osalemiskeelu kõikidel Rahvusvahelise Suusaliidu FIS võistlustel, kirjutab BNS.

FIS märgib oma kodulehel, et 50-aastane Veerpalu ei ole seda otsust vaidlustanud ning see on jõustunud. Veerpalule määratud keeld kehtib kuni 2023. aasta 17. märtsini. 

2019. aasta veebruari lõpus puhkes skandaal Seefeldis, kui suusatamise MM-il jäid veredopingu kasutamisega vahele Andreas Veerpalu ja Karel Tammjärv ning hiljem tunnistas veredopinguga patustamist ka Algo Kärp. Lisaks jäi vahele Kasahstani esindaja Aleksei Poltaranin, keda juhendasid Mati Alaver ja Andrus Veerpalu.

Kõiki neid varustas veredopinguga doktor Mark Schmidt.

Operatsioonil "Aadrilaskmine" jäi dopingukasutamisega vahele vähemalt 37 inimest. Mõni neist on saanud kohtulikult karistada, mõni tunnistas pattu vabatahtlikult ning pääses häbistamisega.

Andrus Veerpalu on kahekordne maailmameister ja kahekordne olümpiavõitja.

23. veebruaril 2011 teatas Andrus Veerpalu oma sportlaskarjääri lõpetamisest. Sama aasta 23. augustil määras FIS-i kolleegium Veerpalule dopingu tarvitamise eest kolmeaastase võistluskeelu. Spordi Arbitraažikohus mõistis Veerpalu 2013. aasta 25. märtsil õigeks ja tühistas võistluskeelu.

Kommentaarid puuduvad