Selgus lõplik Tokyo paraolümpiamängudele sõitev Eesti koondis

uudised.ee

Lisaks varasemalt Tokyo 2020 paraolümpiamängudele kinnitatud sportlastele tagasid endale koha ka ujujad Robin Liksor ja Kardo Ploomipuu, vahendab BNS.

Seega koosneb Tokyo 2020 paraolümpiamängudele sõitev Eesti koondis kokku viiest sportlasest: Susannah Kaul, Matz Topkin, Robin Liksor ja Kardo Ploomipuu võistlevad ujumises ning kergejõustiklane Egert Jõesaar kettaheites.

Eesti sai ühe ujuja koha juurde ning tänu sellele saavad paraolümpiamängudele sõita kõik neli A-normi täitnud ujujat. "Kaks sportlast, keda me eeldasime, et saavad koha Tokyo 2020 paraolümpiamängudele, seda siiski ei saanud, kuid meil õnnestus saada ühe ujuja koht juurde," ütles Eesti Paralümpiakomitee spordidirektor Mihkel Joosing.

Susannah Kaulil on täidetud Tokyo A-normid 50 meetri vabalt- ja 100 meetri seliliujumises, Matz Topkinil 50 meetri selili- ning 50 meetri, 100 meetri ja 200 meetri vabaltujumises, Robin Liksoril 100 meetri rinnuliujumises ning Kardo Ploomipuul 100 m seliliujumises. Egert Jõesaarel on täidetud Tokyo A-norm kettaheites.

"Konkurents paraolümpiamängudel on tihe ning sportlased on kõik tahtmist täis. Loodame, et Eesti sportlased on Tokyo paraolümpiamängude ajal on parimas vormis ning toovad häid tulemusi," lisas Joosing.

Tokyo 2020 paraolümpiamängud toimuvad 24. augustist kuni 5. septembrini. Paraolümpiamängude programmi kuulub 23 spordiala, milles osalevad liikumis- nägemis- ja intellektipuudega sportlased. Ujumine leiab aset 25. augustist kuni 3. septembrini ning kettaheitevõistlus toimub 2. septembril.

Tulemusi vahendab paralümpiakomitee jooksvalt enda sotsiaalmeedia kanalites ja kodulehel. 

Kommentaarid puuduvad