Lõuna-Eesti teedel stardib WRC Rally Estonia 2021

uudised.ee

Lõuna-Eesti teedel stardib neljapäeval WRC Rally Estonia 2021, mis on FIA autoralli maailmameistrivõistluste etapp, vahendab BNS.

Kokku on 24 kiiruskatset kogupikkusega üle 300 kilomeetri. Kuni pühapäevani kestev autospordi suursündmus toob Eestisse autoralli maailma absoluutse tipu ja esmakordselt peale eelmise aasta Mehhiko MM-rallit pääseb publik ralli hooldusalasse. Möödunud aasta võitu asuvad kaitsma Ott Tänak ja Martin Järveoja ning konkurents ralli võidu nimel saab olema väga tugev.

WRC Rally Estonia testikatse, millel pikkust 6,23 kilomeetrit, sõidetakse neljapäeva hommikul algusega kell 9.01. Eesti Rahva Muuseumi juures asuval Rally Estonia poodiumil algavad ralli avashow sündmused neljapäeval kell 19.30, kui üles astuvad Eesti parimad artistid nagu näiteks Daniel Levi koos bändiga, Estonian Voices, Stefan, WATEVA, Ivo Linna ja Supernova, nublu, Cartoon, Gameboy Tetris  ja lisaks mitmed üllatuskülalised. Veel enne avashowd algusega kell 19.15 on võimalik Raadi kohal jälgida väga atraktiivset Red Bull lennushowd „Flying Bulls“. Kell 20.00 sõidab Rally Estonia poodiumile esimene võistlusauto ja kell 20.38 stardib esimene auto esimesele kiiruskatsele.

Reedel, 16. juulil sõidetakse kokku kaheksa kiiruskatset kogupikkusega 128,24 kilomeetrit. Katsed jäävad Otepää ümbrusesse ja sisaldavad Rally Estonia klassikalisemaid lõike. Laupäeval on kavas üheksa kiiruskatset, millel kogupikkust 132,18 kilomeetrit. Laupäeval saavad sõitjad ja fännid osa Rally Estonia päris uutest kiiruskatsetest Mustvee ja Peipsiääre vallas. Päeva lõpetab taas Tartu külje all Raadimõisas sõidetav kiiruskatse. Pühapäeval sõidetakse kokku kuus kiiruskatset, mille kogupikkus on 52,10 kilomeetrit. WRC Rally Estonia lõpetab 6,51 kilomeetrine Wolf Power Stage, mis lõppeb sisuliselt ralli hoolduspargis ja Rally Estonial on ühendatud Power Stage poodium ning ralli lõpupoodium. Suur lõpushow koos autasustamisega toimub ERM juures oleval poodiumil ja sellel toimuvast toodetakse ülemaailmne telepilt.

Ott Tänak, WRC Rally Estonia 2021 võitja märkis, et Rally Estonia on üldiselt väga kiire ja sujuvate katsetega. "Palju on ehitatud hüppeid, see kõik kokku annab üsna korraliku keskmise kiiruse. Kodus on alati hea võistelda ja eelmine aasta saime siit mälestusväärse võidu, mis oli meie esimene võit Hyundai Motorsport meeskonnaga. Loodame võidelda sama tulemuse nimel ka sellel aastal ja me teame, et meie auto suudab sellistes oludes olla kiire.“ 

Sebastien Ogier, WRC sarja liider ütles, et asjaolu, et nad on sellel aastal võitnud neli rallit, on suurepärane ja see on parem, kui nad oleksid osanud oodata. "Rallide võitmine on praeguses olukorras keeruline, sest konkurents on väga kõva. Seda enam olen oma hooajaga rahul. Rally Estoniat on keeruline võita, eriti kui ma olen esimesel päeval esimesena rajal. Meid ootavad ees sujuva iseloomuga katsed, mis lubavad meil taas keskenduda kiirele sõidule ja kombata oma piire. Selline väljakutse on raske aga ma tean, sõitjad naudivad sellist väljakutset.“

Kiiruskatsete kohapeal jälgimise ja maailma parimatele rallisõitjatele kaasaelamise kõrval on tänavu võimalus publikul osa saada ka WRC Rally Estonia stardipoodiumist ja suurejoonelisest avashow’st, jalutada ringi Rally Estonia hooldusalal ja näha, kuidas toimetavad erinevate meeskondade mehaanikud. Päevapasse saab osta nii reedeks, laupäevaks kui pühapäevaks, viimane neist sisaldab ka ligipääsu Eesti Rahva Muuseumi juures asuvale WRC Rally Estonia finišipoodiumile, mis sellel aastal saab ühtlasi olema ka power stage podium, millest toodetakse ülemaailmne telepilt. Päevapassiga saab jälgida selle päeva programmi ja nende hinnad on 25-35 euro vahel. Tartu inimestele on heaks uudiseks ligipääs laupäeva õhtul sõidetavale Raadi kiiruskatsele, mis on tuttav juba eelmisest aastast. Pääse hea ligipääsu ja nähtavusega Raadi katsele maksab 15 eurot. 

Neljapäevase RP8 rallipassiga pääseb enne ralli avamist WRC Rally Estonia hooldusalale ja selle järel kell 19.15 algavale avashow’le ja stardipoodiumile.

Rallipassi ostnud inimesed saavad lisada oma rallipassi digitaalselt Rally Estonia rakendusse, mis on saadaval nii Google Play Store’is kui App Store’is. Rakendusest on võimalik aktiveerida navigeerimine järgmisesse pealtvaatamispunkti, vaadata oma rallipassi grupi ajakava ja kasutada muid võimalusi ralli mugavaks jälgimiseks.

Circle K teenindusjaamadest üle Eesti saab osta  WRC Rally Estonia ametliku ralliajakirja, mis on senistest sisukaim, 148 lehekülge on täis kõikvõimalikku vajalikku infot ja põnevat lugemist, lisaks on saadaval digiajakiri www.rallyestonia.ee/digiajakiri lehel. 

Sportlandi e-poes on saadaval WRC Rally Estonia tänavused fännitooted. Erinevate naiste, meeste ja laste särkide ning jopede kõrval saab endale soetada ka muud, näiteks akupanga, et kiiruskatse ääres olles ralliraadiot kuulates telefoni aku tühjaks ei saaks. Kõiki fännitooteid saab osta veebist www.sportland.ee .

WRC Rally Estonia on 2021 aasta FIA autoralli maailmameistrivõistluste etapp, mis sõidetakse Tartus, Tartu vallas, Otepää vallas, Elva vallas, Kanepi vallas, Kambja vallas, Peipsiääre vallas ja Mustvee vallas 15.-18. juulil.

Kommentaarid puuduvad