Nädalavahetusel näeme UFC-s mitut suurt matši

uudised.ee

Võitlusspordifännid ootavad huviga nädalavahetust, sest UFC 266 raames näeme mitut suurt matši, sealhulgas kaht tiitlimatši.

Austraallane Alexander Volkanovski ja ameeriklane Brian Ortega võitlevad sulgkaalu (kuni 65,8 kg) tiitlivöö nimel. Mõlemad on MMA karjääri jooksul saanud ainult ühe kaotuse. Volkanovskil on hetkel ette näidata 19 järjestikust võitu. 32-aastane ja 168cm pikk Volkanovski on võitnud 22 matši (11 nokaudiga) ja kõik üheksa UFC matši. Tema viimane kaotus oli kaua aega tagasi – 2013. aastal.

30-aastasel ja 175 cm pikal Ortegal, kes on sulgkaalu edetabelis teisel kohal, on 15 võitu (kolm nokaudiga). 2018. aastal pretendeeris ta meistritiitlile, kuid sai vigastuse ning kaotas ameeriklasele Max Holloway’le. Kusjuures Volkanovski on teda varem juba kaks korda võitnud.

Kärbeskaalu (kuni 56,7 kg) kategoorias kohtuvad 33-aastane ja 165cm pikk tšempion Valentina Ševtšenko Kõrgõzstanist ja tema väljakutsuja, 38-aastane ja sama pikk ameeriklane Lauren Murphy.

Ševtšenko on tiitlit kaitsnud juba viis korda. Ta on võitnud järjest seitse ja Murphy viis matši. Ševtšenko on 21 võitu (7 nokaudiga) ja kolm kaotust. Murphy, kes on UFC edetabelis kolmas, on alistanud 15 vastast (8 nokaudiga) ja kaotanud neljal korral.

Sellel nädalavahetusel kohtuvad ka kuulsad raskekaallased (kuni 120,2 kg). Vastamisi lähevad ameeriklane Curtis Blaydes ja Jairzinho Rozenstruik Suriname Vabariigist.

Blaydes üritab võidusoonele tagasi saada pärast üllatuslikku kaotust kaasmaalasele Derrick Lewisele. Rozenstruik alistas oma viimases matšis nimeka brasiillase Augusto Sakai.

Ülekannet Las Vegasest kannavad 26. septembril alates 5.00-st üle telekanal TV3 Sport ja järgmise generatsiooni teleteenus Go3. Otseülekandes on võimalik näha viit intrigeerivat matši.

Kommentaarid puuduvad