UFC-s leiab laupäeval aset põnev brasiillase-itaallase matš

uudised.ee

Paulo Costa vs Marvin Vettori. Need kaks kuulsat võitlejat kohtuvad laupäeval Las Vegases UFC keskkaalu (kuni 83,9kg) matšis. Mõlemad on olnud tiitlipretendendid.

Costa ja Vettori duelli kannavad laupäeval, 23. oktoobril üle telekanal TV3 Sport ning järgmise põlvkonna teleteenus Go3. UFC ülekanne algab seekord meile väga sobival ajal – 23.00. Enne õhtu põhimatsi näeme viit eelmatši.

30-aastane ja 183 cm pikk Costa võitles UFC meistritiitli eest eelmise aasta septembris, tema vastaseks oli Nigeeria ja Uus-Meremaa kodakondsusega Israel Adesanya. Adesanya nokauteeris Costa teises raundis ja on siiani UFC keskkaalu tšempion.

Enne seda oli Costa võitnud kõik oma 13 MMA matši (11 nokaudiga). Vastasseis Vettoriga saab Costa jaoks olema seitsmes lahing UFC-s. Hetkel on Costa UFC keskkaalu edetabelis teisel kohal.

28-aastane ja samuti 183 cm pikk Vettori kaotas ka oma UFC tiitlimatši Adesanyale, see toimus selle aasta juunis. Itaallane pidas vastu kõik viis raundi ja suutis nokaudist hoiduda. See oli Vettori teine kaotus Adesanyale. 2018. aastal oli neil väga raske duell, kus üks kohtunikest andis võidu ka itaallasele.

Kokku on Vettoril MMA võistlustelt 17 võitu (2 nokaudiga) 5 kaotust ja 1 viik. Kuigi Vettori on noorem kui Costa, on tal UFC puuris rohkem kogemusi. See matš saab olema tema kaheteistkümnes ülesastumine UFC-s. Hetkel on ta keskkaalu edetabelis viiendal kohal.

Adesanya, kes alistas mõlemad mehed järjestikustes tiitlimatšides, analüüsis eelseisvat matši: “Ma tahan näha, et mu lastel läheb hästi. Vettori suurim relv on tema lõug. See legoklotsile sarnanev pea suudab taluda Costa rünnakuid ja teda väsitada. Aga Vettori peab peab ikkagi üritama midagi teha, mitte lihtsalt venitama. Costa võib talle omaselt rünnakule rõhuda ja Vettorist teerulliga üle sõita. Vettori üritab kindlasti võitlust maha viia, et matši tempot alla tõmmata.”

Kommentaarid puuduvad