Retrokaadrid! Vaata, kuidas sai alguse Eesti esimese superstaari Birgit Sarrapi lauljakarjäär

uudised.ee

Superstaariotsingud algasid 2007. aastal, mil eelvoorudes osales rohkem kui 1500 staariks pürgijat, kelle seas ka nooruke Birgit Õigemeel. Kuigi lauljatar oli tagasihoidlik, siis tema võimas lauluhääl jäi kohtunike kõrvu juba esimeses, kollase kaardi voorus. Iga saatega oli aina selgem, et just Birgitist saab Eesti esimene superstaar.


Foto: TV3 (2007)

Birgit osales 2007. aastal TV3 saatesarja "Eesti otsib superstaari" Tartu eelvoorus, lauldes "His Eye is on the Sparrow". "Ma olen arvamusel, et see on täiesti vale laul, mis sa oled valinud. Aga ma ei palu sul uuesti laulda, sest minu poolest on jah," kommenteeris kohtunikepingis istunud Heidy Purga Birgiti esimest esitust. "Näeme järgmises voorus," jäi kindlaks ka Mihkel Raud. Järgmised esitused olid juba teatrivoorus ja sealt edasi stuudiovoorudes.

"Eelvoorus oli ma selline väike arglik tüdruk. Ma ei teadnud, mida ma elult tahan ja mida ma siin üldse teen," meenutab Birgit saatesse kandideerimist. "Ma lihtsalt tegin midagi, mis mulle meeldib ja mida ma oskasin."

Birgit sai esimeses stuudiovoorus telefonihääletusel esikoha ja pääses esimesse finaalsaatesse. Finaalides ei langenud ta kunagi viimase kolme sekka pääsedes alati järgmisse saatesse. Pärnu kontserdimajas toimunud superfinaalis seisis Birgit vastamisi Luisa Rõivasega ning esitas kolm lugu. Üks lugudest tuli esitamisele koos vanameister Riho Sibulaga ja kandis nime "Ma Sind Ei Tea", mis võitis koheselt publiku südamed ja peale mida oli kindel, et Birgit Õigemeel on kindel võitja.

Sellele järgnenud telefonihääletusel anti ligi 88 000 häält, millest 56,2% kuulusid Birgitile. Võiduga kaasnes 100 000 Eesti krooni ja poole miljoni kroonine plaadileping.

Birgitil on tänaseks ilmunud viis albumit ja kuues ühes koosseisuga "The Swingers" 2019. aastal.

Lauljatar on Eestit ka 2013. aastal Eurovisioonil esindanud, kus saavutas 14. mail Malmös toimunud lauluvõistluse finaalis 20.koha.

Birgiti abikaasa on muusikaärimees Indrek Sarrap, kes on ka tema mänedžer ja bändikaaslane. Neil on kaks last, poeg Simeon ja tütar Helin.

2012. aastast kuulub Birgit ansambli The Swingers ridadesse lauldes seal tänaseni. Juunis avas ansambel "Suviste Seitsmeste" suvise hooaja Vihula mõisas, kus ühtlasi filmiti üles ka video The Swingersi värskeimale loole "See vana number". Vaata intervjuud SIIT!

The Swingers, Birgit ja Mikk Saar - See vana number

"Eesti otsib superstaari" 8. hooaeg stardib juba eeloleval sügisel ning eelvoorudesse registreerumine on alanud. Osalema oodatakse kõiki andekaid lauljaid, kes on 1. augustiks 2021 vähemalt 15-aastased. Kui tunned, et Sinu aeg on käes, siis täida ankeet TV3 kodulehel SIIN!

[embed]https://play.tv3.ee/embed-video/-,CLIP-3033528[/embed]

Kommentaarid puuduvad