Suur intervjuu! Särav staarisaate finalist Wanda-Helene on kätt proovinud modellinduses: ühe suve alguses lendasin üksinda Milanosse

Carmen Katariina Sikk

Staarisaate finalist Wanda-Helene Ollep on Pärnumaalt pärit lauljanna. Hetkel õpib lauljatar veel gümnaasiumis, kuid on saavutanud juba suure edu muusikamaailmas – Wanda-Helene on üks viiest „Eesti otsib superstaari“ finalistist.  

Wanda, sobid oma karisma ja olekuga suurepäraselt lavale. Kas Sinus on alati olnud esinejapisik ja soov laval särada?

Ma pole kunagi olnud selline tähelepanu otsija... Ma teen seda, mis mulle meeldib ja täpselt nii, nagu mulle meeldib. Laval aga meeldib mulle väga olla. See tunne on nii eriline ja elevust tekitav, et seda on raske kirjeldada.

Wanda on saanud esinemiskogemust suviti Lottemaal näitlejana töötades. 

Sel juhul suudad Sa ilmselt kenasti hakkama saada ka oma lavanärviga?

Lavanärviga on ikka nii nagu on...ega ta päriselt kunagi lihtsalt ei haihtu, kuid mul on välja kujunenud omad nipid, kuidas sellega toime tulla. 😉

Millal süttis Sinus kirg muusika ja laulmise vastu?

Usun, et laulu- ja muusikapisiku sain sisse juba päris noorelt. Muusika on olnud alati minu ümber ning ma olen laulnud nii kaua, kui mäletada suudan. Hetkel laulan erinevates koosseisudes. Üheks on neljaliikmeline vokaalansambel Tähtihellad, millega esitame erinevaid rahvamuusikaseadeid.


Ansambel Tähtihellad koos õpetaja Margrit Kitsega.

Lisaks laulmisele ja muusikale, millised huvid või hobid Sul lapsepõlves veel olid?

Väiksena meeldis mulle ikka sõpradega õues käia ja igasugu mänge mängida. Meil oli lausa oma maailm välja kujunenud... Põhikooli ajal oli mul mitmeid hobisid. Ma käisin ujumistrennis ning muusikakoolis. Viimase lõpetasin seitsmendas klassis viiuli erialal.

Foto: erakogu

Sa olid väga aktiivne laps ning aktiivsed lapsed on tihtipeale ka õpingutes edukad. Kuidas oli/on Sul kooli ja õpingutega?

Koolis pole mul kunagi otseselt probleeme olnud... Kõik on õigeks ajaks tublisti tehtud ning asjad on üldse korras.

Su vanemad on kindlasti Sinu üle väga uhked! Kui olulisel kohal elus on Sinu jaoks perekond?

Perekond on minu jaoks väga olulisel kohal, sest nad on alati mind toetamas ja mulle kaasa elamas. See tunne, et sul on turvaline pelgupaik kusagil, on hindamatu.

Foto: erakogu

Sinu pildid on hetkel üleval modelliagentuuri Icon Agency leheküljel, kuidas Sa agentuuri ridadesse sattusid?

Iconisse sattusin ma tegelikult läbi castinguosakonna. Facebookis ringles kuulutus, kus otsiti minuvanust tüdrukut ning otsustasin enda andmed ja pildid neile saata. Mind kutsuti agentuuri ning tehti ettepanek minna üle modellinduse poolele ja nii ta läks.

Räägi, milliseid kogemusi on modellindus Sulle andnud?

Aja jooksul käisin ma paljudel castingutel, erinevatel moeshowdel (nt ERKI; Tallinn Fashion Week) ning pildistamistel. Kõige ägedam mälestus sellest ajaks on see, kui ühe suve alguses lendasin üksinda Milanosse testreisile. Kuigi olin töötamiseks veel liiga noor, siis tunti minu vastu huvi ja paar tööd sain ka juba... See oli väga põnev ja silmiavardav kogemus.


Foto: Agency Icon/ Eleanora Adani

Kas tegeled ka hetkel aktiivselt modellindusega?

Hetkel ma modellindusega ei tegele, sest prioriteediks on siiski laulmine.

Kes on Sulle tuntud lauljatest muusikamaailmas eeskujuks olnud?

Mul on mitmeid eeskujusid, nt Freddie Mercury, Christina Aguilera...

Mis eristab Sind teistest staarisaate finalistidest?

Ma kohe niimoodi eristavat faktorit ei oskagi tuua, kuid tunnen ise, et olen väga kiire õppija ning püüdlik. Ma pingutan väga oma eesmärkide nimel ning olen kohusetundlik.

Aga Sind kui artisti teistest Eesti muusikutest?

Ma usun, et see, kuidas erinen teistest Eesti muusikutest kujuneb välja aja jooksul, sest hetkel olen ma ju ise alles enda otsingul.

Oled Sa ise ka muusikat kirjutanud?

Muidugi olen aja jooksul siia-sinna kritseldanud, kuid need on ka jäänud minu sahtli põhja tagumisse nurka. Olen küllaltki enesekriitiline ning see on mind kuidagi takistanud siiani... Küll aga olen kirjutanud Lottemaale paar lastelaulu, mida on platsil niisama vahva kuulata.

Ütlesid, et oled väga enesekriitiline, aga kuidas suhtud kriitikasse, mis tuleb väljaspoolt? Kelle arvamus või tagasiside on Sinu jaoks staarisaate teekonnal kõige olulisema tähendusega olnud?

Tavaliselt, kui ma soovin kellegi teise arvamust, siis ma küsingi otse kindlalt inimeselt. Saates tuleb neid arvamusi igalt poolt, nii negatiivset kui positiivset, kuid ma ei vaeva ennast sellega eriti ja ma arvan, et see teeb asja kindlasti kergemaks.

Mis on olnud staarisaate teekonna juures seni üks ägedamaid kogemusi?

Tuleb välja, et mulle meeldib väga laulda kõrvamonitoridega...Ja mille üle veel nuriseda, kui meil on selline tipptasemel saatebänd! Nendega musitseerimine on üks ägedamaid asju.

Aga kõige õpetlikum kogemus?

Kõige õpetlikum on olnud ilmselt meediaga suhtlema õppimine... Alguses oli see nii uus ja palju hirmutavam, ebamugavam.

Varsti on Sul ees ka gümnaasiumi lõpetamine – kas pühendud täielikult muusikukarjäärile või lähed õppima mõnd muud eriala?

Hetkel näen end pigem muusikamaailmas tegutsemas, kuid kunagi ei või teada... Võib-olla paari aasta pärast tärkab mõni uus huvi, mille suunal tekib soov edasi tegutseda.

Mida sooviksid lähitulevikus laulmisega seoses kindlasti saavutada?

Minu üheks unistuseks on kirjutada ise valmis selline lugu, millega olen ma päriselt rahul ja mille üle tunneksin uhkust...Loodan, et lähitulevikus saaksin juba salvestada mõne loo ning saada aina hoogu juurde.

Kommentaarid puuduvad